Poslovanje hrvaškega Mercatorja »stabilno«

mercator-trgovina-nakupovanje_izdelki
Nakupovanje v Mercatorju
Hrvaška HTV se je razpisala, da je slovenski parlament danes sprejel zakon t. i. »Lex Mercator«, ki Sloveniji omogoča imenovanje posebnega pooblaščenca za nadzor nad poslovanjem večinskega lastnika Mercatorja (to je propadajoči Agrokor), da ta, kot večinski lastnik ne bi izvajal odliva denarja iz poslovanja Mercatorja, za reševanje Agrokorja.

Ob tem je v objavi HRT še zapisano, da sedanja uprava Mercatorja (predseduje ji Hrvat) zagotavlja, da Mercator posluje stabilno. Po hrvaško pa je »stabilno« to, da Mercator slovenskim dobaviteljem dolguje 500 milijonov evrov, hrvaški Agrokor pa slovenskim dobaviteljem še dodatnih 40 milijonov evrov. Torej skupaj 540 milijonov.

Agrokor Cibona 090311
Zagreb, 090311. Natpis Agrokor podno Ciboninog tornja. Foto: Boris Kovacev / CROPIX
Kot je znano, je Agrokor za celoten Mercator (leta 2014) odštel približno 325 milijonov evrov ter poleg tega zagotovil Mercatorju 225 milijonov evrov podrejenega posojila, od česar naj bi banke takrat prejele 200 milijonov evrov, preostanek pa naj bi bil namenjen za obratni kapital. Torej skupaj 550 milijonov evrov (se razume vse z raznimi posojili).

Mercator-Pika-Zelena-Pika_primer
Kartica Pika družbe Mercator
No in to je dokaz, da so Slovenci res naiven narod. Dovolijo si, da jih najprej nategnejo s prodajo podjetja, dovolijo si, da Mercator pride do skoraj pol milijona podatkov o navadah slovenskih kupcev preko kartičnega sistema PIKA (brez zaščite, da podatki niso bili preneseni izven Slovenije) in nenazadnje pustijo se nategnili, da dobavijo izdelke, ki jim s »prisvojenim« sloganom »NAJBOLJŠI SOSED« še ne plača.

Print
Uradni logo družbe Mercator
Res so bili Butalci geniji za slovenčke. Saj vemo, da bi morali zadnjo besedo zapisati z veliko začetnico, a dejstvo je, da si to, ne slovenski politiki kot tudi gospodarstveniki, ki poslujejo z Mercatorjem in Agrokorjem – to so slovenčki – tega ne zaslužijo.

Vidite, temu se reče, da je Mercatorjevo poslovanje »stabilno« (se razume po hrvaških merilih), kar trobijo tudi vsi slovenski mediji./pripravil:Janez Temlin/

 

Oddajte komentar

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Komentirate prijavljeni s svojim WordPress.com računom. Odjava /  Spremeni )

Twitter picture

Komentirate prijavljeni s svojim Twitter računom. Odjava /  Spremeni )

Facebook photo

Komentirate prijavljeni s svojim Facebook računom. Odjava /  Spremeni )

Connecting to %s