Ker Thompson ne sme nastopiti v Sloveniji, v akcijo predsednica hrvaške države in vlade

Marko Perkovic Thompson, hrvaški kontroverzni pevec

Odpoved Thompsonovega koncerta v Sloveniji razburil hrvaško predsednico in hrvaškega predsednika vlade – V zvezi z odpovedjo nastopa hrvaškega pevca Thompsona se je oglasila hrvaška predsednica Kolinda G. Kitarović, ki je v sporočilu, ki ga je objavil HRT zapisala, da je pozvala slovenskega predsednika Boruta Pahorja, da ni prav, da bi se prepoveduje nastop njihovega pevca v Sloveniji.

Kolinda Grabar Kitarović, hrvaška predsednica države
Predsednik hrvaške vlade Andrej Plenković pa je celo hrvaški veleposlanici v Sloveniji naročil, da uradno preveri zakaj njihov pevec ne sme nastopiti v Mariboru.

Andrija Plenković, hrvaški predsednik vlade
Da mu razložimo, zakaj? Zato, ker podpira to (dokaz na fotografija v sredini – na njem je tabla z napisom z ustaškim pozdravom “Za dom spremni”, ki ga hrvaška vlada ne upa umakni. So pa ga zato neki bolj pametni ljudje prelepili, da ne bi sramotil Hrvaške in spodbujal malikovanja hrvaške ustaške polpretekle zgodovine – tabla še stoji pri bližini zloglasnega ustaškega taborišča v kraju Jesenovac) česa si doma ne upa prepovedati, kaj šele zahtevati odstranitev table z ustaškim napisom.

Tabla z napisom ustaškim napisom "Za dom spremni" prelepljena
Pa še to, doma delajte red gospod Plenković! Slovenijo pa pustite, da odloča sama, kar je prav in kar ni.
Ko so vašemu konzerviranemu pevcu prepovedali nastop v Avstriji, Nemčiji in Švici pa ste bili tiho kot rit, kaj šele, da bi si upali javno ali po diplomatski poti od teh držav zahtevati, da omogočijo nastop, vam tako ljubljenemu pevcu, ki pa je nedvoumno spodbujevalec malikovanja ustaških vrednot.

Oddajte komentar

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Komentirate prijavljeni s svojim WordPress.com računom. Odjava /  Spremeni )

Google photo

Komentirate prijavljeni s svojim Google računom. Odjava /  Spremeni )

Twitter picture

Komentirate prijavljeni s svojim Twitter računom. Odjava /  Spremeni )

Facebook photo

Komentirate prijavljeni s svojim Facebook računom. Odjava /  Spremeni )

Connecting to %s