To nas bo ugonobilo….

korupcija

Korupcija (iz latinsko corruptus – pokvarjen) v pravnem smislu pomeni zlorabo zaupanega položaja v izvršilnizakonodajni in sodni veji oblasti ter v političnih in celo neekonomskih organizacijah z namenom pridobiti si materialno ali nematerialno korist, ki ni pravno utemeljena.

Korupcija

Korupcija je vsaka kršitev dolžnega ravnanja z namenom pridobiti korist zase ali za drugega. Pri vseh ravnanjih, ki jih dojemamo kot korupcijo, je bistven koruptivni namen.
O takšnem namenu govorimo, ko je korist obljubljena ali dana z namenom, da bi vzpodbudila ali nagradila kršitev dolžnega ravnanja oziroma, ko je korist sprejeta za poplačilo dolžnega ravnanja. Kršitev je lahko storitev (ko nekdo stori nekaj, česar ne bi smel) ali pa opustitev (ko nekdo ne stori nečesa, kar bi moral), korist pa premoženjska ali nepremoženjska (vrsta, oblika, vsebina niso pomembne), obljubljena, ponujena ali že dana oziroma pričakovana, zahtevana ali že sprejeta.

korupcija - zdravstvo

In mi smo se odločili najti državo, kjer korupcije ni. Da jo najdete vam zagotavljamo neomejen čas, le izbrskajte jo.
Naš nasvet pa je, da se niti slučajno ne lotite iskanja takšne države na Balkanu, pa tudi v Evropi jo žal ne boste našli.
Rekli boste, kaj pa pol sploh hočete od nas. Želimo vam le sporočiti, da je korupcija problem, ki je že načela vse pore držav na svetu. Ko pa bo dosegla vrhunec, bo ta svet razpadal. Čas bo pokazal, da bo to vse družbene sisteme ugonobilo. Ta raziskava veliko pove – pregled držav po korporativnosti/J.T./

Leave a Reply