Dokument, ki dokazuje, da so Hrvati »vozili« naše politike, kot male otroke

Uradno pismo Nikice Valetića o mejni točki Plovanija Janezu Drnovšku, 24.04.1994

Da se Hrvati res delajo norca iz slovenskih politikov, dokazujeta dva dokumenta. Prvi je dopis iz leta 1994, ki ga je posredoval, zdaj že pokojnemu tedanjemu predsedniku slovenske vlade Janezu Drnovšku, predsednik Vlade Republike Hrvaške Nikica Valentić (kar je bil med letoma 1993 in 1995).

Pogled na mejno točko na črno zgrajenega prehoda Plovanija leta 1994

In drugi dokument je fotografija, ki dokazuje laž zapisanega v dopisu hrvaškega predsednika vlade. Ta pa prikazuje pogled na že dograjeno kontrolno mejno točko Plovanijia opredeljeno v zgoraj omenjenem pisnem dokumentu, kot začasni objekt.

Nikica Valentić

Gre za dopis, v katerem Valentić obvešča Drnovška, da bo njihova mejna kontrolna točka, ki je sporna, mejni prehod Plovanija, postavljena le začasno, in sicer zaradi potreb njihovega turizma. 

Janez Drnovšek

Kot je znano je Drnovšek seveda padel na hrvaške limanice in pustil, da so Hrvati na nasprotni strani na črno postavili kontrolno točko med državama.

Po tej potezi Hrvatov se je za Drnovškom zvrstilo kar nekaj predsednikov vlada, ki so ravnali ravno tako neodločno, kot Drnovšek.

Janez Janša

Med njimi je cel mandat, in še nekaj drugega, Sloveniji vladal “veliki” osvoboditelj Slovenije Janez Janša, ki je vedno klobasal, kako se je treba resno lotiti odprtih vprašanj s Hrvati.A, ko je bilo treba udariti po mizi, ko je vladal on, se je v medsebojnih razgovorih potuhnil, kot njegova predhodnika (Peterle in Drnovšek – Bajuka nismo šteli, ker ta v “dvodnevnem” vladanju res ni mogel veliko storiti).

4. nov. 2009 - Slovenski premier Borut Pahor in njegova hrvaška kolegica Jadranka Kosor, ko sta v švedski prestolnici podpisala arbitražni dogovor.

Da bi pričakovali resni pristop ob vladanja “mehkohrbtneža” Pahorja, ki je tudi glavni krivec, da je Slovenija pokleknila pred Hrvaško (beri Nemčija je namreč ta, ki je zahtevala, da Slovenija spusti Hrvaško v EU), ni vredno izgubljati besed.

A tudi sedanji predsednik slovenske vlade “Cmerar”, kot svojega vrhovnega šefa, Dr. Mira Cerarja lahko javno žalijo policisti, ki so njega in njegovo vlado, ob zadnjem štrajku pred vladnim poslopjem (bil je v njem, ko so to delali) v uniformah, ki smo jim jih mi plačali, zmerjali istega in njegove ministre z lopovi.

Plenkovć in Cerar

Torej tudi iz njega ne bo nič. Zakaj! Ker je prav on po končni odločitvi arbitražne razsodbe v Ljubljani sprejel predsednika hrvaške vlade Plenkovića, ki pa mu je že pred prihodom v slovensko prestolnico jasno povedal, da se noče z njim pogovarjati o razsodbi arbitrov in, da je ta tema za Hrvaško zaključena. Tako ravnajo politiki! Medtem, ko hrvaški ribiči kljub razsodbi, da je večina skoraj osemdeset odstotkov Piranskega zaliva slovenskega, tam ob varstvu hrvaške policije še vedno mirno lovijo naše ribe.

Slovenija ima še eno težavo. In sicer je to ta, da ne more računati tudi na javni odziv skoraj milijona svojih državljanov, ki se jim zaradi vikendov na Hrvaškem (teh naj bi ti imeli v lasti okoli 110 tisoč, da ne govorimo o kapistih in tudi tistih, ki letujejo na Hrvaškem) tresejo hlače namesto, da bi se resno postavili za interese svoje državo.

reka_drevo

Prvi se ne upajo zaradi imetja, ki ga je večina korektno plačala, a jih je strah, kaj bo z njim, če se bodo izkazali, kot verodostojni državljani. Drugi, ki tam letujejo, nočitve so v milijonskih številkah, pa se bojijo, da ne bi bili dobrodošli na hrvaškem morju, čeprav prav tako, kot vsi ostali tuji turisti, svoje storitve korektno plačajo. Res pa je, da so jih, jih, in jih bodo Hrvati imeli večno, (morda to ne velja le za del Istre) vedno imeli le za drugorazredne turiste

Ne glede na navedeno je treba, zdaj ko nas je nategnilo še arbitražno sodišče enkrat dokončno narediti red s to pokvarjeno hrvaško politiko.

Piranski zaliv_meja_vir časopis Delo

In kaj storiti?

  1. Tako, kot je odločeno na arbitražnem sodišču, je to odločitev potrebno sprejeti brez razmislekov.
  2. Takoj po koncu turistične sezone je potrebno zapreti kontrolno točko Sečovlje-Plovanija, ki je kot v uvodu dokumentirano postavljena na črno, torej ne sme biti mejna prehodna točka med državama.
  3. Vsem slovenskim državljanom, ki si želijo živeti v Sloveniji, a jih je arbitražna razsodba pustila na hrvaški strani je potrebno, in to takoj, iz proračuna zagotoviti možnost, da si zgradijo nove domove na slovenskem ozemlju.
  4. Od Hrvaške je treba takoj zahtevati takojšnji umik njihove policije iz vseh naših mejnih prehodov (teh, če je podatek točen Hrvati »zasedajo« 36) nazaj na njihove mejne prehode.
  5. Takoj je treba Hrvatom začeti redno zaračunavati izlov rib v delu Piranskega zaliva, ki po razsodbi zdaj pripada Sloveniji.
  6. Za izterjavo izlovljenih rib pa je potrebno najti tuje pravne in druge strokovnjake, ki naj vodijo do uveljavitve arbitražne odločitve, izterjave pokradenih rib v našem zalivu. Če smo za arbitre zmetali nekaj milijonov jih bom pač še nekaj za tuje pravne pisarne, ki vedo, kako je potrebno stisniti v kot nepošteno in samopašno hrvaško državo. 

Da, to je potrebno storiti. Dejstvo je, da mogoče, da le na tak način lahko zaustavimo Hrvate, da se ti ne bodo več delali norca iz naše države./besedilo J. Temlin/

Ribiška ladja

 

 

Leave a Reply