Prihaja čas, ki kaže, da potrebujemo množico »Žgajnark«

Blanka Žgajnar, tožilka

Tožilka Blanka Žgajnar je v zadnjem času zaradi obelodanjanja postopkov, ki tečejo proti ljubljanskemu županu Zoranu Jankoviću deležna napadov, kot pohval, odvisno od kod so usmerjeni.

Zoran Janković

A čas bo pokazal, vsaj takšno je naše mnenje, da je tožilka Žgajnarjeva, kot ena od najbolj obremenjenih tožilk (poglejte, kaj vse je teklo pod njeno taktirko), želela le opozoriti, da bo v tretji veji oblasti stvari potrebno končno postaviti na glavo, da bi lahko rekli, Slovenija postaja pravna država. Dejstvo je namreč, da zdaj to ni, in tudi ne bo, če se tako na tožilstvih, kot v sodstvu sedanje tožilce in sodnike ne nadomesti z množico neustrašnih in neobremenjenih »Žganjarkami« in »Žgajnarji«

Država, ki z javnim objavljanjem postopkov proti »izbrancem« mora spreminjati svoj pravni sistem, ni pravna država. Kar Slovenija zagotovo ni. Zakaj ta trditev? Zato, kjer v tej državi vsi državljani nimamo enakega pravnega statusa. Tega imajo le izbranci t. i. nevidnega omrežja, ki krmili to državo in njen pravni sistem.

delavec gradbeni

Državljani pa so tiho, ker morajo biti tiho, in sicer, ker so sužnji velike večine nekonsistentnih delodajalcev, sužnji bank, ker so njihovi dolžniki zaradi mizernih plač ali neplačanih storitev, ki so jih korektno opravi in sistema države, ki dela z njim kar se komu v državnih institucija sedečih birokratov zahoče.

Če k temu dodamo še zdravstvo, ki je polno neozdravljivih kriminalnih metastaz predvsem na organizacijskem področju njegovega delovanja je logično, da je ljudstvo tiho in prestrašeno.

Vrnemo se k Žgajnarjevi. Ni tako pomemben Zoran Janković, ali ga je, ali ni »namočil«, kar je zdaj osnova javnih objavljanj v medijih in razpravah na socialnih omrežjih.

Kriv je sistem organiziranosti države, ki mu ljudstvo ne sme in ne more verjeti, če Zidar še vedno »poležava«, če Bavčar in njemu podobni ostajajo nedotakljivi kljub uničenju nekoč odličnih podjetij.

Ivan Zidar

In, kar je najhujše? To, da so lastniki podjetij (primer je slovenska obala, pa ne samo obala), ki so jih »lastninili« in »upravljali« naši genialni podjetniki, ta zdaj v lasti ljudi, za katere nihče ni preveril od kod jim denar za nakup istih za nepomemben denar.

Morda pa je bil namen objave »primera« Janković ta, da se stvari resno lotimo, a ne samo njega. Ali drugače, prihaja čas, ki kaže, da rabimo množico »Žgajnark«, če hočemo postati prava pravna država. /avtor besedila J. Temlin/

sodišče

Oddajte komentar

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Komentirate prijavljeni s svojim WordPress.com računom. Odjava /  Spremeni )

Google photo

Komentirate prijavljeni s svojim Google računom. Odjava /  Spremeni )

Twitter picture

Komentirate prijavljeni s svojim Twitter računom. Odjava /  Spremeni )

Facebook photo

Komentirate prijavljeni s svojim Facebook računom. Odjava /  Spremeni )

Connecting to %s