Hrvati želijo uzakoniti Lex “Slovenska riba je naša”

Plenković

Ekonomski genij, hrvaški predsednik vlade Andrej Plenković je prišel do genialne ideje. Možakar, ki na domači sceni ne upa urediti vprašanje enega ustaškega napisa se bo zdaj, kot kaže raje loti ekonomije.

Hrvaški premier Plenković s svojo novo idejo namreč dokazuje, da mu ekonomija gre bolje kot politika. Včeraj se je sestal s predstavniki hrvaške politične srenje in jih za zaprtimi vrati seznanil kako se lotiti naivnih slovenskih politikov v zvezi z arbitražno razsodbo med Hrvaško in Slovenijo.

In sicer jim je Plenković razložil, kako bi se lotil projekta. Njegova ideja je, in sicer ta, da bi njihovi ribiči lovili in ribarili po slovenskem delu Piranskega zaliva, in sicer zastonj, nato pa bi jih prodajali Slovenčkom. Kje je določena nova morska meja pa Plenkovića ne zanima, saj gre za dobrososedski predlog.

Ribiška ladja

Sodeč po predlaganem bi moral hrvaški predsednik vlade zagotovo na pregled v bolnišnico Vrabče (Psihijatrijska bolnica Vrapče) na hrvaškem, če pa tam nimajo dovolj ustreznih kadrov mu je to potrebno, tudi, če na račun slovenskih davkopačevalcev, omogočiti v ljubljanski bolnišnici, ki stoji na Sudencu 48 (tam stoji Psihiatrična Klinika Ljubljana).

In zakaj gospod premier Pleković potrebuje takšen pregled? Plenković naj bi namreč prijatelju Miru Cerarju, ki je trenutno naš predsednik vlade, ob negovem še nedoločenem obisku v Zagrebu predlagal, da bi njihovi ribiči lahko lovili praktično v celotnem Piranskem zalivu, čeprav je po arbitražni odločitvi tri četrt zaliva slovenskega.

meja na morju med SLO in HR po arbitražni odločitvi

Torej bi Hrvati po Plenkoviću uvedli ob Lex Perković (tipa po tem zakonu sedita v nemškem zaporu – tega so sprejeli pod vladavino Zorana Milanovića, kjer je tako rekla Angela Merkel) in ob Lex Agrokorju, s katerim Hrvati pred očmi svetovne poslovne javnosti želijo nategniti ruski banki, zdaj želeli uzakonili še t.i. Lex “Slovenska riba je naša”, s katerim bi hrvaški ribiči lovili ribe v slovenskem morju in jih nato prodajali na prostem trgu, tudi na slovenskem.

ribarnica

No pa recite, če Penković ni ekonomski politični genij. A kot pravijo poznavalci tega stanja, ni velike razlike, med genijem in norcem.

No, naivnost še ni bolezen. A to še ne pomeni, da tudi naš predsednik vlade Cerar ne bi moral na kakšen prekontrolni pregled.

Plenkovć in Cerar

No, če sta onadva zdrava, pa so zagotovo bolni slovenski državljani, ki takšne nore Plenkovićeve politične pobude poslušajo, ki jih ta hoče podtakniti Cerarju in vladajoči slovenski garnituri, ter ne prav prisebni slovenski opoziciji.

Res je skrajni čas, da rečemo bobu bob. Tako Hrvatom, kot EU in nenazadnje tudi sami sebi, ker se moramo namesto z razvojem ukvarjati z hrvaškimi balkanskimi norostmi ter našimi politiki, ki nimajo pojma, kako se stvari s pokvarjenimi in samopašnimi hrvaškimi politiki lotiti. /avtor besedila Janez Temlin/

zastave_slovenija_hrvaska

 

Oddajte komentar

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Komentirate prijavljeni s svojim WordPress.com računom. Odjava /  Spremeni )

Google photo

Komentirate prijavljeni s svojim Google računom. Odjava /  Spremeni )

Twitter picture

Komentirate prijavljeni s svojim Twitter računom. Odjava /  Spremeni )

Facebook photo

Komentirate prijavljeni s svojim Facebook računom. Odjava /  Spremeni )

Connecting to %s