Hrvati bi »soupravljali« s Piranskim zalivom

Borut Pahor

Nekajmesečni hrvaški zunanji minister Miro Kovać (zdaj le poslanec HDZ) in nekdanja predsednica hrvaške vlade, zdaj le navadna državljanka Hrvaške, Jadranka Kosor sta danes za hrvaški radio komentirala izjavo (ta je včeraj dal hrvaški nacionalni televiziji HRT) še aktualnega predsednika države Boruta Pahorja, da je potrebno odnose s Hrvaško urejati po pogojih arbitražne razsodbe.

Miro Kovać hrvaški poslanec stranke HDZ

Kovać pa pravi (tako je povedal za hrvaški radio), da mora Hrvaška Slovenijo primorati, da sprejme skupno upravljanje Piranskega zaliva. Zanimivo pogled čeravno po razsodbi arbitražnega sodišča Hrvatom pripada le 19 odstotkov Piranskega zaliva, Sloveniji pa 81 odstotkov.

pogled na Piranski zaliv

Kosorjeva pa je dejala, da mora Hrvaška narekovati tempo in s svojimi predlogi pripraviti Slovenijo, da se ponovno začnejo urejati odprta mejna vprašanja med državama. No to je še en dokaz, kako razmišljajo na Hrvaškem. Je pa res, da ob tem velja, da sta tako Kovać kot Kosorjeva hrvaška politična nepomembneža.

Jadranka Kosor državljanka Hrvaške_nekdanja predsednica vlade

No, ker hrvaški mediji potrebujejo »meglo« za svoje politične in gospodarske napake na vseh področjih (mejna vprašanja s sosedi, vprašanje INE z Madžari, razpad sistema Agrokor, vtikanje v notranjo politiko BiH – neurejeno vprašanje povezano s Pelješkim mostom) sta tudi nevplivni politik in hrvaška gospodinja dovolj za zapolnitev programa, s katerim se spodbuja negativni naboj proti Sloveniji.

Plenkovć in Cerar

Kljub nepomembnosti akterjev je upati, da pristojne službe v Sloveniji spremljajo, kaj se dogaja v javnih hrvaških medijih, da Plenković ne bo Cerarja žejnega peljal čez naš »Piranski zaliv«./Pripravil: Janez Temlin

Oddajte komentar

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Komentirate prijavljeni s svojim WordPress.com računom. Odjava /  Spremeni )

Google photo

Komentirate prijavljeni s svojim Google računom. Odjava /  Spremeni )

Twitter picture

Komentirate prijavljeni s svojim Twitter računom. Odjava /  Spremeni )

Facebook photo

Komentirate prijavljeni s svojim Facebook računom. Odjava /  Spremeni )

Connecting to %s