Cesarske palače brez cesarjev

 

20170525_152426To so nekdanje cesarske palače v avstrijski prestolnici, ki so jih uporabljali za delo in življenje nekdanji nosilci Avstro – Ogrske monarhinje.

Zdaj pa so to objekti, ki so zanimivost za turiste iz vsega sveta. Res so še vedno enkratni pa tudi primerno vzdrževani. Posneli smo jih zato, da se lahko prepričate, kako sedanja avstrijska država skrbi za zgodovinske objekte, ki so zagotovo kljub velikemu obisku potrebni velikih vlaganj.

20170525_144816

A pomembno je, da naši severni sosedje vedo kaj hočejo. Predvsem pa so enkratno organizirali svojo turistično ponudbo, katero gradijo tudi na palačah nekdanje monarhije.

Da! Avstrija in mesto Dunaj imata pristop, ki ga je vredno posnemati. Da se boste lahko tudi sami prepričali, da imamo prav, čeprav Dunaja še niste obiskali, pojdite na to povezavo http://www.wien.info in sami boste odločili a imamo prav ali ne./pripravila: besedilo Alenka T. SEME, fotografije:Janez Temlin

LJUBLJANSKE NOVICE je mednarodno zaščitena blagovna znamka pri Uradu za intelektualno zaščito Republike Slovenije – Registrska številka: 9570879; Datum registracije: 06.03.1997; Velja do: 12.07.2025; Nicejska klasifikacija: 16, 35, 38; Dunajska klasifikacija: 7.5.5-8-15; 27.5.1-7-11-15. Imetnik blagovne znamke: JANEZ TEMLIN, Komenskega ulica 6, 1000 Ljubljana, SI (Slovenija). Pravni zastopnik morebitne kršitve avtorskih pravic pri uporabi blagovne znamke Ljubljanske novice – Patentna pisarna Ljubljana

Oddajte komentar

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Komentirate prijavljeni s svojim WordPress.com računom. Odjava /  Spremeni )

Google photo

Komentirate prijavljeni s svojim Google računom. Odjava /  Spremeni )

Twitter picture

Komentirate prijavljeni s svojim Twitter računom. Odjava /  Spremeni )

Facebook photo

Komentirate prijavljeni s svojim Facebook računom. Odjava /  Spremeni )

Connecting to %s