Danes “bodite tiho”….

Pred jutrišnjimi predsedniškimi volitvami je danes volilni molk. Ob polnoči s petka, 10., na soboto, 11., novembra 2017, so se morale v skladu z Zakonom o volilni in referendumski kampanji končati volilne kampanje, povezane z nedeljskimi volitvami predsednika republike. Takrat se je tudi začel volilni molk, ki bo trajal do nedelje, 12. novembra 2017, do 19. ure.

Inšpektorat Republike Slovenije za notranje zadeve bo obravnaval kršitve volilnega molka na podlagi Zakona o volilni in referendumski kampanji. Na Ministrstvu za notranje zadeve (MNZ) pojasnjujejo, da volilno kampanjo predstavljajo vse politične oglaševalske vsebine in druge oblike politične propagande, katerih namen je vplivati na odločanje volivk in volivcev pri glasovanju na volitvah – propaganda v medijih, elektronskih publikacijah in propaganda z uporabo telekomunikacijskih storitev, nameščanje novih plakatov in razdeljevanje letakov s politično oglaševalsko vsebino, objavljanje videospotov oziroma oglasov političnih strank, pozivanje volivk in volivcev, koga naj volijo.

Za kršitev so predvidene globe od 700 do 3.000 evrov za organizatorja volilne kampanje, od 150 do 600 evrov za odgovorno osebo organizatorja volilne kampanje in od 150 do 400 evrov za posameznika. Kontaktni osebi za posredovanje informacij o prijavah domnevnih kršitev volilnega molka novinarjem bosta iz Službe za odnose z javnostmi MNZ, so zapisali v sporočilu za javnost ministrstva.

Torej bodite tiho, da vas ne oglobijo brez razloga. In sicer vsa volilna opravila plačate vi, zdaj pa od vas zahtevajo, da molčite, preden oddate svoj glas v to skrinjo v nedeljo, 12. novembra, od 7. do 19. ure./pripravil: Janez Temlin

LJUBLJANSKE NOVICE je mednarodno zaščitena blagovna znamka pri Uradu za intelektualno zaščito Republike Slovenije – Registrska številka: 9570879; Datum registracije: 06.03.1997; Velja do: 12.07.2025; Nicejska klasifikacija: 16, 35, 38; Dunajska klasifikacija: 7.5.5-8-15; 27.5.1-7-11-15. Imetnik blagovne znamke: JANEZ TEMLIN, Komenskega ulica 6, 1000 Ljubljana, SI (Slovenija). Pravni zastopnik morebitne kršitve avtorskih pravic pri uporabi blagovne znamke Ljubljanske novice – Patentna pisarna Ljubljana

Oddajte komentar

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Komentirate prijavljeni s svojim WordPress.com računom. Odjava /  Spremeni )

Google photo

Komentirate prijavljeni s svojim Google računom. Odjava /  Spremeni )

Twitter picture

Komentirate prijavljeni s svojim Twitter računom. Odjava /  Spremeni )

Facebook photo

Komentirate prijavljeni s svojim Facebook računom. Odjava /  Spremeni )

Connecting to %s