Ali je naš predsednik vlade diletant ali pa se dela norca iz nas in sebe?

sodišče

Po vseh včerajšnjih pripetljajih s sirskim prebežnikom Ahmadom Šamijem, po katerih bi pristojne in zato odgovorne službe Slovenije, ob vseh pravnih odločitvah, morale istega (“morale” ne morete brati lahko) deportirati (izgnati) na Hrvaško. No in zdaj se predsednik vlade Miro Cerar želi odločati, ali je v interesu države, da se sirskemu prebežniku Ahmadu Šamiju izda dovoljenje za začasno prebivanje.

 

Ali drugače, da se Sirca ob vseh dokončnih pravnih sklepih pristojnih sodišč na vseh ravneh (domačih in evropskih) na vladi odloči, da se ga za zdaj ne bi deportiralo na Hrvaško.

 

Kot poroča portal RTV Slovenije, po besedah premierja Mira Cerarja gre pri Ahmadu Šamiju za izjemen primer človeške usode prebežnika, ki se je dobro vključil v slovensko družbo. Zato napoveduje, da bodo v tem primeru uporabili drugo zakonodajo (zakon o tujcih) in na vladi obravnavali vprašanje, ali obstaja interes Republike Slovenije za izdajo dovoljenja za začasno prebivanje. “Treba se je spomniti, da smo se 2015 soočili z množičnimi migracijami. Vse migrante smo obravnavali humano in omogočali dostojno obravnavo. Primer Šamija je iz tistih časov” je še povedal ustavni pravnik, zdaj predsednik vlade Dr. Miro Cerar. 

Dr. Miro Cerar, predsednik slovenske vlade

Prav je, da smo solidarna družba in država, ki pomagamo ljudem v stiski. A čudi, da so pristojni organi države, na vseh pravnih ravneh zahtevale deportacijo Ahmada Šamija, zdaj pa iščejo pravne luknje, kako se ne bi držali verodostojnih pravnih odločitev. In to želi izpeljati celo predsednik vlade t. i. »vrhunski« pravnik, ki zdaj namerava ravnati v nasprotju z dokončnimi sklepi domačih sodišč na vseh ravneh in sklepom pristojnega evropskega sodišča.

Slovenija je imela čas, veliko časa, da bi poiskala rešitev za prebežnika Ahmada Šamija, a tega ni storila. Zdaj, ko bi morali pristojni organi pravnomočne sklepe sodišč realizirat, pa se predsednik vlade obnaša kot pravni diletant. In on, od ostalih državljanov pričakuje, da naj ti upoštevajo sklepe sodišč brez ugovora, rekoč, da je tako treba ravnati v pravni državi.

Da, ta primer je dokaz, da Slovenija ni pravna država in da se naš predsednik vlade obnaša kot pravniški diletant ali pa se dela norca iz samega sebe! Da se iz državljanov, pa je že nekaj časa jasno in znano.

Bodimo strpni, solidarni do pomoči potrebnih! A to ne pomeni, da nas lahko politiki sramotijo, kot da smo državljani navadni bebci, misleč, da mi njihovih pritlehnih političnih igric ne razumemo.

Da ne bo pomote! GOSPOD Ahmad Šami lahko ostane! A zato mora biti zagotovljen pravni pogoj, ki ni izjema zato, ker se je Ahmad Sami dobro vključil v slovensko družbo./avtor:Janez Temlin


LJUBLJANSKE NOVICE je mednarodno zaščitena blagovna znamka pri Uradu za intelektualno zaščito Republike Slovenije – Registrska številka: 9570879; Datum registracije: 06.03.1997; Velja do: 12.07.2025; Nicejska klasifikacija: 16, 35, 38; Dunajska klasifikacija: 7.5.5-8-15; 27.5.1-7-11-15. Imetnik blagovne znamke: JANEZ TEMLIN, Komenskega ulica 6, 1000 Ljubljana, SI (Slovenija). Pravni zastopnik morebitne kršitve avtorskih pravic pri uporabi blagovne znamke Ljubljanske novice – Patentna pisarna Ljubljana

Oddajte komentar

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Komentirate prijavljeni s svojim WordPress.com računom. Odjava /  Spremeni )

Google photo

Komentirate prijavljeni s svojim Google računom. Odjava /  Spremeni )

Twitter picture

Komentirate prijavljeni s svojim Twitter računom. Odjava /  Spremeni )

Facebook photo

Komentirate prijavljeni s svojim Facebook računom. Odjava /  Spremeni )

Connecting to %s