Politični utrip – Cerarjeva stranka ima nekoliko možnost, da se obdrži, med vodilnimi, le, če….???

Dr. Miro Cerar, predsednik slovenske vlade

Javnomnenjske raziskave Cerarjevi stranki SMC na prihodnjih parlamentarnih volitvah ne kažejo prav blesteče prihodnosti.

In kako bi se SMC lahko le obdržal med vodilnimi strankami? Odgovor je sorazmerno preprost! Cerar bi moral na prihodnjih volitvah kljub napakam, ki jih dela prepusti stranko dami. Kateri dami? Mag. Vesni Györkös Žnidar, ki opravlja mesto ministrice za notranje zadeve.

IMG_1291

Zakaj prav njej?  – Dejstvo je namreč, da gre za samozavestno in izobraženo damo, ki ve, kako deluje pravna država. Še več, je samozavestna in organizacijsko stvari obvlada. Ve tudi, kako se nosijo “hlače”. Mag. Vesna Györkös Žnidarjeva, ni kot njen predsednik stranke, ki je, kljub temu, da naj bi bil dober pravnik v zadnjem času, ne ve, celo tega, kako mora delovati pravna država.

Razlog te trditve? – Cera si namreč zadnje čase vsako stvar razlaga po svoje. To pomeni, ali je veliko tega »pozabil«, ali pa se je pravo v času, ko je on svetoval državnim organom (za ne male denarje) bistveno spremenilo.

IMG_1292

O njem bi Karlek (DeSUS) zagotovo rekel, tako se vodi vlada. Medtem ko pod Cerarjevo komando Karlek dela napako za napako, kaj šele, da bi upošteval Cerarjeva naročila.

Dejan Židan

Pa se vrnimo SMC. Mag. Vesni Györkös Žnidar je dama, ki Cerarja prekaša tako na strokovnem, kot na organizacijskem področju. Je dama, ki se ne boji, ne Cerarja, ne Karleka, da ne govorimo Dejanu (pravak SD).

IMG_1296

Da! Mag. Vesna Györkös Žnidar, rojena leta 1977, ki je leta 2001 diplomirala na Pravni fakulteti v Mariboru Univerze v Mariboru in 2005 uspešno zaključila magistrski študij na The London School of Economics and Political Science v Veliki Britaniji, smer Pravo EU, se še onih v Bruslju posebej ne »ženira«.

štrajk policistov

Györköseva je šef tudi doma, in sicer tistim, ki urejajo notranje zadeve, sicer tistim, ki so nosili transparente z napisom »Cmerar kje si«, a si niso upali nositi transparentov, ki bi žalili njo. Kot pravijo njeni sodelavci, je Mag. Vesna Györkös Žnidar pravi šef!

Tudi zdaj, ko je šlo za sirskega brivca (prosim, da ga ne pomešate z Rossinijevim) je jasno dala vedeti, kako mora ravnati država, če to hoče biti.

No, od Cerarja za ta predlog ne pričakujemo za honorarja za svet, ki mu ga tu ponujamo. Zagotovo pa je v njegovo dobro. A ga bo upošteval pa je njegova odločitev. Razen, če se je že odločil, da bo tudi on, kot Zoran Janković muha enodnevnica.

Edina razlika med njima pa je ta, da je prvi še vedno »gazda« na lokalni ravni, Cerarju pa bi še malo večja občina delala težave.

Vidite, tako bi se po našem mnenju Cerarja stranka lahko obdržala med vodilnimi, pa še stricev ne bi potrebovala, kot jih bosta  Karlek in Dejan, da bi se spet “priskledila”.

Janez Janša

Rekli boste, niste omenili Janeza Janše in njegove stranke SDS. Res je! A, ta zapis opredeljuje prihodnost in ne preteklost.

Pa še to! Danes, 18. novembra, je na slovensko politično prizorišče stopila stranka Dobra država, ki jo bo vodil poslanec in profesor Bojan Dobovšek. Cilj stranke, ki je nastala iz civilne pobude znotraj zavoda Dobra država, je upravljanje države v javnem interesu na temelju protikorupcijskega delovanja na vseh ravneh.

Bojan Dobovšek

Ko pravijo poročila z ustanovnega kongresa novi predsednik stranke “Dobra država” Bojan Dobovšek pravi, da Slovenijo lahko popeljejo v prvo ligo evropskih držav.

Lepo! A, žal je to v Sloveniji ob strankah, ki jih že imamo v Državnem zboru in kako delujejo del vsebine bajke za male otroke, ki je že davno napisana!/pripravil: J. Temlin

Državni zbor

Oddajte komentar

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Komentirate prijavljeni s svojim WordPress.com računom. Odjava /  Spremeni )

Google photo

Komentirate prijavljeni s svojim Google računom. Odjava /  Spremeni )

Twitter picture

Komentirate prijavljeni s svojim Twitter računom. Odjava /  Spremeni )

Facebook photo

Komentirate prijavljeni s svojim Facebook računom. Odjava /  Spremeni )

Connecting to %s