Gibanje Movember opozarja in ozavešča z Movember tekom

 

20171125_105720Danes v soboto 25. 11. 2017 se je na ljubljanskem Prešernovem trgu zbrala zanimiva množica žensk in moških v brkih. Kot smo izvedeli, je šlo tekačice in tekače, ki že šesto leto tečejo t. i. brkati tek v Sloveniji, imenovan Movember tek!

20171125_103505
Zakaj Movember tek? Poslanstvo gibanja Movember (razširjenega po celem svetu) je ozaveščanje o zdravju moških, konkretno, spodbujanje raziskav o raku na prostati in drugih rakih, ki ogrožajo moške. Razpoznavni, zaščitni znak gibanja so brki, ki naj bi si jih moški pustili rasti v mesecu novembru. V skladu s poslanstvom gibanja, ta organizira dobrodelni Movember tek, katerega namen ni tekmovanje, ampak promocija Movember gibanja, promocija in spodbujanje zdravega načina življenja in ne nazadnje tudi prijetno druženje na teku.


Tudi letos je bilo čutiti neverjetno pozitivno energijo vseh tekačev in tekačic, ki so se opravili na 8-kilometrsko preizkušnjo s startom iz ljubljanskega Tromostovja in na ta način s Movember tekom sporočali svoje poslanstvo in opozarilo zakaj tečejo ta tek.
Poslanstvo gibanja Movember (razširjenega po celem svetu) je, kot že rečeno, ozaveščanje o zdravju moških, konkretno, spodbujanje raziskav o raku na prostati in drugih rakih, ki ogrožajo moške.

20171125_110052
Sodeč po posnetkih in zbrani množici tekačic in tekačev na ljubljanskem Prešernovem trgu, kjer smo posneli fotografije in video posnetke, je razmislek o težavah, ki jih povzroča rak na prostati, in drugi raki pri moških, ki so osnova za pomemben razmislek, da velja pravočasno odzvati se.
Organizator tega izobraževalnega teka je Gibanje Movember, ki se je začelo v Avstraliji in se nato razširilo po celem svetu. Pred 7 leti pa je pognalo svoje korenine tudi v Sloveniji. In kot vidite se stvari premikajo v pozitivno smer. Bodimo pametni, še preden nas rak prehiti, je naš poziv vsem moškim s tem prispevkom v našem in imenu pobudnikov tekačic in tekačev že 6. Movember teka./pripravil: Janez Temlin

Oddajte komentar

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Komentirate prijavljeni s svojim WordPress.com računom. Odjava /  Spremeni )

Google photo

Komentirate prijavljeni s svojim Google računom. Odjava /  Spremeni )

Twitter picture

Komentirate prijavljeni s svojim Twitter računom. Odjava /  Spremeni )

Facebook photo

Komentirate prijavljeni s svojim Facebook računom. Odjava /  Spremeni )

Connecting to %s