V Ljubljani stanovalci čistijo okolico mestnih površin, ob tem pa še morajo plačevati odvoz tako pograbljenih smeti

20171128_083305

Kar nekaj skupnosti stanovalcev po Ljubljani se je potrudilo in iz javnih površin, ki sodijo v domeno MOL, natančneje v domeno Javnega podjetja Snaga, očistilo listje in ga zbralo na kupe, pripravljene za odvoz na zato primerno zbirališče.
Nekateri stanovalci so to storili že nekajkrat, saj jim je ta “napredni” veter zbrano listje, kar nekajkrat razpihal spet naokoli, da so morali postopek svojega prej opravljenega prostovoljnega dela ponoviti.
Tak primer je tudi na območju med Potrčevo ulico in Očesno kliniko ob Grablovičevi cesti, kjer že nekaj časa čakajo kupi pograbljenega listja, ki bi ga morali delavci Snage le naložiti na kamione in odpeljali na primerno zbirališče za tovrstne odpadke.

20171128_083314
A ker se to ne zgodi in ne zgodi, nas je kar nekaj tamkajšnjih stanovalcev (tudi tisti iz Parka Tabor), klicalo, da se nič ne premakne, kljub njihovim pozivom pristojnih na Snagi.
Seveda smo naprej posneli kupe zbranega listja, da imamo pravo dokazno gradivo, da so stanovalci s svojim prostovoljnim delom na primeren način očistili javne površine MOL.
In ko smo to ugotovili, da so stanovalci res, in to na primeren način, pograbili listje po javnih površinah okoli svojih blokov, smo mi poklicali številko 01 477 96 00.
Tam se nam je oglasila prijazna uslužbenka, ki nas je povezala za odgovorno osebo (ime in priimek imamo, a ni pomemben za to objavo). No in ta nam je razumevajoče razložila, da se bo to (se razume odvoz listja) zgodilo, ko bo to področje prišlo na vrsto. Kot nam je še povedala je pač takšen red, pa tudi, da za tovrstne storitve nimajo dovolj kapacitet, da bi lahko odpeljali vse nagrabljene kupe zbranega listja naenkrat. Logično!?
No, če smo nekoliko zlobni, smo minuli petek ob odvozu listja delavcev Snage, iz Parka Tabor, tudi tam smo bili, videli kamion in delavce, ki pa so ob ne prav napolnjenem kamionu z listjem, modrovali o tem, kdo bo kaj kupil na “črni petek” in ne o tem, kako bi čim prej odstranili tam res velike kupe zbranega listja.

20171128_093940
Upajmo, da bo pri odvozu iz Grablovičeve ulice šlo hitreje, ker je “črni petek” že mimo, lahko pa se zgodi, da bo glede na napovednik vremenarjev, že pred tem kupe ob tej ulici zakril sneg in tako Snago rešil pred javno vidno neurejenostjo okolja.


Sodeč po navedenem je treba zapisati še to, da se stvari pri nas premikajo kot v minulih časih planskega gospodarstva. Le, da se zdaj prostovoljnemu zbiranju listja javnih površin, s strani stanovalcev, reče “rekreacija”, nekoč pa so temu rekli udarniško delo (ki se je, kot se ve opravljalo tudi brezplačno po posebnem “naročilu”).

20171128_083239 (1)
Odvoz pa je ostal enak kot v prejšnjih časih, torej po pogojih “planskega” gospodarstva. Kot prideš na vrsto, se bo zgodilo. No, in ob tej objavi še dokazni materiali (fotografije in posnetek), da ne bi kdo rekel, spet obtožujejo brez razloga. Seveda ob tem upajoč, da bo odvoz iz Grablovičeve ulice še pred snegom uvrščen na “plansko” listo Javnega podjetja Snaga./pripravi: Janez Temlin

DOPOLNILO OBJAVE PO PREJETJU ODGOVORA S STRANI J.P. SNAGA!

Res hitra reakcija Javnega podjetja Snaga. A tudi odgovor lastnikov stanovanj in odstranjevalcev odpadlega listja na zelenici stanovanjskega bloka Grablovičeva 34 in 36!

Tako so zapisali pri Snagi! “Spoštovani! Glede na današnji telefonski razgovor za odvoz nagrabljenega listja na Grablovičevi ulici vam sporočamo, da je bilo po ogledu na terenu ugotovljeno, da površina pripada v vzdrževanje upravnika tamkajšnjih blokov. V kolikor bomo prejeli naročilnico za odvoz, bomo to storili proti plačilu. Se zahvaljujemo za razumevanje in vas lepo pozdravljamo”. Tako je zapisala pooblaščenka Javnega podjetja Snege – gospa Natalija Cimperman, referent za zelene površine T.: +386 (1) 4779 696, M: +386 (41) 364 615, Snaga d. o. o., Povšetova ulica 6, SI-1000 Ljubljana

No in, ker živimo v času elektronskega komuniciranja, so lastniki stanovanj Grablovičeve 34 in 36, katerih stanovanja po pogodbi upravlja SPL LJUBLJANA d. d., poslovanje z nepremičninami in inženiring, Frankopanska ulica 18 A, 1000 Ljubljana, pooblaščenki Snage gospe Nataliji Cimperman, referentki za zelene površine, odgovorili tako:

Spoštovana gospa Cimerman!

To pomeni, da je ta površina v domeni uporabe tega bloka (ostali bloki se bodo pač obrnili na vas s svojim predlogom, če se bodo). Natančneje,  so te površine del skupne lastnine lastnikov stanovanj bloka Grablovičeva 34 in 36. V primeru, da je tako, kot navajate, nam sporočite in potrdite svojo navedbo. V tem primeru vam bo naš upravnik, v imenu lastnikov stanovanj Grablovičeva 34/36, takoj posredoval naročilo za opravljeno storitev, to je listja, ki so ga stanovalci pograbili na tej površini.

20171128_083314

Pred tem vas prosimo, da nam sporočite, koliko nas bo odvoz stal, in sicer za naslednje pograbljeno listje, ki je pripeto kot dokument v prilogi, in kdaj bo storitev opravljena (V vednost upravniku Grablovičeva 34 in 36 Roku Sokliču).

 

Oddajte komentar

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Komentirate prijavljeni s svojim WordPress.com računom. Odjava /  Spremeni )

Google photo

Komentirate prijavljeni s svojim Google računom. Odjava /  Spremeni )

Twitter picture

Komentirate prijavljeni s svojim Twitter računom. Odjava /  Spremeni )

Facebook photo

Komentirate prijavljeni s svojim Facebook računom. Odjava /  Spremeni )

Connecting to %s