Mednarodno združenje žensk SILA–IWCL vabi to nedeljo, 3. 12. na že 24. dobrodelni Bazar

Dobrodelni bazar SILA

To nedeljo 3. decembra bo v dvorane Grand Hotela Union od 10 do 16. ure potekal tradicionalni mednarodni Dobrodelni SILA-IWCL Bazar. Bazar organizirajo članice Mednarodnega združenja žensk SILA–IWCL, ki vabijo na svojo letošnjo že 24. izdajo, katere dobrodelni namen bo posvečen otrokom, ki trpijo zaradi avtizma ali izjemno težkih socialnih in finančnih pogojih življenja ter rabijo psihosocialno terapevtsko pomoč, pravno pomoč ali finančno podporo ob šolanju.

Dobrodelni SILA-IWCL Bazar je v slovenski družbi že dobro znana prireditev, uveljavljena kot eden izmed največjih vsakoletnih dobrodelnih dogodkov v naši državi. Več kot tisoč obiskovalcev vsako leto prepozna naš dobrodelni namen in z nakupom unikatnih etno izdelkov iz različnih držav vseh celin podpre naše prizadevanje, da pomagamo pomoči najbolj potrebnim.

Dobrodelni bazar SILA_Dvorana hotela Union

Z zbranimi sredstvi na letošnjem Bazarju so se, po dolgem prijavnem postopku in tehtni izbiri na podlagi predlaganih projektov in skupaj z veleposlaniki sodelujočih držav, odločili podpreti projekte Društva za avtistične otroke Školjka, Inštituta za avtistične in sorodne motnje, Inštituta za zaščito otrok Lunina vila in Društva Beli obroč Slovenije.

Za zveste obiskovalce, članice združenja SILA-IWCL organizirajo tudi letos zanimiv sprehod po tujih deželah. Svojo kulturno raznolikostjo pa se bo predstavilo 36 držav s svojimi izdelki in 16 držav s svojimi kulinaričnimi posebnostmi.

DSC_0820 (1)

Kulturni program, ki se bo odvil na odru velike dvorane Grand Hotela Union, bo predstavil zvoke Francije (skupina Oryon), Argentine (skupina Laqueme), Portugalske (skupina Mascara), Rusije (skupina Talisman), in plese iz Ukrajne (skupina Zorecvit), Orijenta (Alja Shaar), Španije (Luna Gitana), Irske (Šola irskega plesa), idr.

Ker je nedelja družinski dan, je Mednarodno združenje žensk SILA–IWCL k sodelovanju na Mali ulico (ulica, ki povezuje Dalamtinovo in Trubarjevo cesto) pripravili tudi kotiček za otroke. Tako otroci kot odrasli bodo lahko okušali srečo v njihovem srečelovu, ki letos, kot sporočajo obeta zelo lepe nagrade.

Organizacija 24. Dobrodelnega SILA-IWCL Bazarja ne bi bila mogoča brez podpore dobrodelnih partnerjev, in sicer:  GRAND HOTELA UNION, FUTURE, AGS-a, EUROPLAKATA, TS Media, TAM-TAM-a, SNAGE, CEEREF-a, SINTALA, NIS-a. Za vso pomoč in donacije so hvaležni tudi vsem donatorjem dogodka in predstavnikom Veleposlaništev v Sloveniji, ki sodelujejo v pripravi in izvajanju dogodka.

DSC_0663 (1)

Ker gre za res izjemen dobrodelni dogodek nanj opozarjamo tudi mi s svojo objavo. Kako je bilo na sami prireditvi pa bomo poročali v nedeljo, 3. decembra, ko bomo iz 24. izdaje dobrodelnega Bazarja Mednarodnega združenje žensk SILA–IWCL pripravili posebno reportažo./pripravil: Janez Temlin

 

 

Leave a Reply