BTC vabi v »Ledeno deželo«

20171130_115842 (1)

Pred prazniki so v našem največjem nakupovalnem središču za svoje obiskovalce pripravili še eno presenečenje, in sicer so ga poimenovali »ledena dežela«. Gre za ledene skulpture, teh je preko dvajset, ki jih je ustvarilo šest domačih in dva tuja umetnika za oblikovanje v ledu.

Pravljične podobe, ustvarjene iz prepleta kristalnega ledu in snega so nameščene v posebno hlajenem šotoru (temperatura v njem ne pade pod -4 stopinje Celzija), ki stoji ob Vodnem mestu Atlanstis v centru BTC.

20171130_123829

Avtorji nas s svojimi skulpturami popeljejo v pravljični svet, v katerem bodo obiskovalci lahko spoznali medveda Mašo iz ruske ljudske pravljice, zlato ptico, ki nam obudi spomine na svet slovenskih ljudskih pravljic. Tu je tudi troglavi ledeni zmaj, škrati in pa zanimiv ledeni tobogan, po katerem se bodo lahko spuščali tako mali, kot celo veliki otroci.

Kako je v »Ledeni deželi«, pa si lahko ogledate tudi na uradni spletni strani, kjer so vsi podatki, tudi o tem, koliko boste morali za ogled le te odšteti.

20171130_123746

Pa še to! Ledene skulpture, ki vas popeljejo v pravljični svet, bo odprt od 1. 12. 2017 do 4. 3. 2018, in sicer od ponedeljka do petka od 12. do 21. ure, ob sobotah, nedeljah in med prazniki pa med 10 in 21. uro.

Morda velja omeniti, da je ob šotoru »Ledene dežele« na voljo brezplačni parkirni prostor, če pa se boste tja odpravili z mestnim avtobusom iz centra mesta, vas tja popelje mestni avtobus št. 27.

No, v pravljični deželi skulptur pa bo na voljo ICE BAR, ki pa ga »oblegajte« le, če ne vozite, pa tudi če ne boste uporabljali avtomobila, predlagamo zmernost. V ledenem baru se raje pogrejte s vročo čokolado in čajem.

btc_shema

Zdaj veste o »Ledeni deželi« skoraj vse! Če pa smo pozabili kaj zapisati pa še, kot že rečeno, vedno lahko pokukate na predstavitveno stran tega posebnega pravljičnega mesta./pripravila: Alenka T. Seme

 

Oddajte komentar

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Komentirate prijavljeni s svojim WordPress.com računom. Odjava /  Spremeni )

Google photo

Komentirate prijavljeni s svojim Google računom. Odjava /  Spremeni )

Twitter picture

Komentirate prijavljeni s svojim Twitter računom. Odjava /  Spremeni )

Facebook photo

Komentirate prijavljeni s svojim Facebook računom. Odjava /  Spremeni )

Connecting to %s