Ljubljana od danes v praznični preobleki

20171201_172629

S prižigom prazničnih luči se je danes, 1. decembra, v Ljubljani začel praznični december, ki bo trajal vse do 7. januarja. 

20171201_172347

Na tradicionalni prireditvi je ljubljanski župan kot vselej doslej s svojim pozivom odgovornim osvetlil slovensko prestolnico  s prek 800 svetlobnih teles.

20171201_172202

Tudi letos je okrasitev pripravil umetnik Zmago Modic, ki jo svoj pristop osvetlitve prestolnice poimenoval Preseki časa. Po besedah avtorja okrasitev predstavlja “možnosti vpogleda v različnost časa, tako v preteklost kot v prihodnost, abstraktne in realistične podobe prikazujejo izseke in žive in nežive narave”.

Smreke so še na Mestnem in Levstikovem trgu, Pod Trančo, pri Figovcu, na gradu in v atriju Mestne hiše.

Decembrsko vzdušje se bo stopnjevalo vse do silvestrovega z zabavami na osrednjih trgih v mestu, ki se bodo letos začele že ob 20. uri.

Znova se na Novi trg, Kongresni trg, Mestni trg in Trg francoske revolucije vrača glasba, in sicer od 15. decembra do 1. januarja bodo v Ljubljani nastopili Joker Out, Pero Lovšin in Španski borci, Big Foot Mama, Žan Serčič, Samuel Lucas, Halid Bešlić, Trio Utrip, Ansambel Saša Avsenika, Čuki, Zala Smolnikar, Lačni Franz, Prljavo kazalište, Peter Vode, Tabu, Ivan Zak, Klara Jazbec, CoverLover, Jana Šušteršič in Lea Sirk, Grupa Vigor, Single Ladies – Beyonce Tribute Band, Manouche, Neisha, Ars Groova, Cubanama’ Latin Band, The Dreams, Orlek, Mia Žnidarič kvartet, Helena Blagne, Nuša Derenda, Koala Voice, Repetitor, Nipke, Trije kralji, Happy Ol’ McWeasel …

Kako je v mestu pa si lahko ogledata osebno, današnja osvetlitev pa je takšna, kot kažeta posnetka in nekaj foto utrinkov.

20171201_174639

 

 

Oddajte komentar

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Komentirate prijavljeni s svojim WordPress.com računom. Odjava /  Spremeni )

Google photo

Komentirate prijavljeni s svojim Google računom. Odjava /  Spremeni )

Twitter picture

Komentirate prijavljeni s svojim Twitter računom. Odjava /  Spremeni )

Facebook photo

Komentirate prijavljeni s svojim Facebook računom. Odjava /  Spremeni )

Connecting to %s