Nemčija bo zavrnjene prosilce za azil nagrajevala, če bi sami odšli domov

Nemčija _begunci

V Nemčiji bodo tiste zavrnjene prosilce za azil, ki se bodo pripravljeni prostovoljno vrniti v svoje domovine, nagradili z denarjem, konkretno z do 3000 evri, je poročanje medijev danes potrdil nemški notranji minister Thomas de Maiziere.

Potem ko so se izgoni zavrnjenih prosilcev za azil izkazali za zapletene in počasne, želi nemška vlada tiste migrante, katerih prošnje za azil so bile zavrnjene, z denarnimi vzpodbudami prepričati, da naj se v svoje domovine vrnejo po lastni volji. To je v pogovoru za današnjo izdajo najbolj branega nemškega dnevnika Bild, ki je o tem sicer prvi poročal, potrdil de Maiziere.

azilanti

Obenem je spomnil, da Nemčija zavrnjenim prosilcem za azil in drugim pri vrnitvi v njihovi države izvora že leta pomaga z denarjem – med drugim jim krije stroške, povezane s samim potovanjem in s ponovnim začetkom življenja v domovini. Poleg tega pa lahko zdaj še dodatno prejmejo družine do 3000 evrov in posamezniki do 1000 evrov, če se za prostovoljno vrnitev odločijo do konca februarja.

Proti predlogu se je danes za Bild izrekel vodja urada kanclerke Angele Merkel, ki usklajuje aktivnosti vlade v zvezi z migranti in begunci, Peter Altmeier.

Angela Merkel in azilat

Oddajte komentar

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Komentirate prijavljeni s svojim WordPress.com računom. Odjava /  Spremeni )

Google photo

Komentirate prijavljeni s svojim Google računom. Odjava /  Spremeni )

Twitter picture

Komentirate prijavljeni s svojim Twitter računom. Odjava /  Spremeni )

Facebook photo

Komentirate prijavljeni s svojim Facebook računom. Odjava /  Spremeni )

Connecting to %s