Namig Slovencem za praznično branje: Ali so Butale-Slovenija?

 

branje knjige

Ob bližajočih se praznikih vsem Slovencem, to, ne velja za tiste slovenske državljane, kar jih velika večina tudi po tridesetih letih bivanja v Sloveniji ne govori slovensko, da ne govorimo o tistih, ki so se k nam preselili po letu samostojnosti Slovenije. Torej je ta namig za praznično branje namenjen izključno bralno sposobnim Slovencem.

D19B4810-A68C-46B5-B594-722E73A410BF

In to je? Da si omislijo humoreske Frana Miličniškega, lahko si jih tudi izposodijo, in sicer predlagamo v branje njegovo najbolj znano zbirko humoresk, ki govori o Butalcih.

Za tiste, ki ga ne poznate zapišimo, da gre za Frana Milčinskega (psevdonim Fridolin Žolna), slovenskega pravnika  pisatelja in dramatika, rojenega 3. decembra 1867, umrl pa v Ložu 24. oktober, 1932, pokopan pa v Ljubljani.

No pa se vrnimo bralnemu namigu branju humoresk Frana Milčinskega. Miličniški je v svojih humoreskah predstavljal Butalce, ki so bili prebivalci izmišljenega kraja, tako naj bi zapisal avtor. Mi pa zdaj že z gotovostjo vemo, in dokazi glede na stanje pri nas postajajo vse bolj verodostojni, da Butalci živijo še vedno živijo (živimo), in sicer v Sloveniji. Potrditev za to tezo gradimo na tem, da se Slovenci imajo za zelo pametne in pomembne, čeprav so v resnici precej omejeni. Torej zagotovo ni dvomov, da gre zato, da so Butalci – Slovenci in Butale – Slovenija.

 

Da se boste sami lahko prepričali, in ne sprejemali naše trditve kot edino verodostojno, se ozrite naokoli in videli boste, da vas ne zavajamo. To pa je, da so Butalci Frana Miličniškega bili celo bolj “brihtni”, kot njihovi zanamci – Slovenci.

Zidar_Tovšak_Kordeš

Namreč v nobenih od humoresk se niso pustili okrasti polpismenim poslovnežem, niso volili in se pustili zavajati nesposobnim politikom, da ne govorimo o tem, da je še butalski policaj imel bolj bistroumne, ko je lovil tolovaja Cefizlja, kot zdaj naši policaji, ki lovijo le male lopove, velikih pa se bojijo, kot hudič križa.

štrajk policjav s transparentom ki vse pove

Da nam boste verjeli, da je bil Fran Milčinski bistroumen mož, kar si lahko ogledate na tej povezavi. Mi pa vam posredujemo umne “pristope” svojih prednikov Butalcev – beri Slovencev.

To, kar je o Butalcih zapisal Fran Milčinski, vas bo zagotovo, prepričalo, da je naš namig ustrezen za praznično branje. Pa še stalo vas, ob teh mizernih pokojninah in plačah, ne bo veliko. Pa ne samo to! Spoznali boste to, da je to, o čemer vas prepričujejo politiki, da živite v lepi in urejeni državi butalska iluzija.

Butalci maske Cerknica

Da jo bi Slovenijo videli, kot urejeno, je tudi mogoče! A je pogoj, da Butale-Slovenijo gledate iz Mednarodne vesoljske postaje (MVP, angleško International Space Station – ISS, rusko Междунаро́дная косми́ческая ста́нция – МКС), bi stanje definiral nas prednik – Butalec.

International Space Station ISS

Ob bližajočih se praznikih vsem Slovencem svetuje tudi branje drugih knjig, predvsem kriminalk….Korupcija

Leave a Reply