Prihodnji teden razglasitev najboljših slovenskih športnikov

Slovenski košarkarji

Društvo športnih novinarjev Slovenije (DŠNS) bo prihodnji torek, 12. decembra, ob 20. uri v ljubljanskem Cankarjevem domu razglasilo najboljše športnike leta v Sloveniji. Lani so Športniki leta postali judoistka Tina Trstenjak, smučarski skakalec Peter Prevc in hokejska reprezentanca Slovenije.

Tina-Trstenjak

Poleg najboljše športnice in športnika Slovenije za leto 2017 bodo v Gallusovi dvorani ljubljanskega Cankarjevega doma podelili tudi nagrado za izstopajočo mlado športno osebnost leta.

Janja Garnbret

Prireditev športnik leta bo potekala petdesetič po vrsti. Premierna podelitev nagrad je potekala leta 1968, ko sta slavila telovadec Miroslav Cerar in atletinja Marijana Lubej. Podeljevalci na jubilejni razglasitvi bodo legende slovenskega športa, člani slovenskega Hrama športnih junakov Miroslav Cerar, ki je tudi mednarodnega gimnastičnega hrama, Ivo Daneu, tudi član mednarodnega košarkarskega hrama, Bojan Križaj in Aljoša Žorga, pa Tomo Česen …

DŠNS prireditev tudi letos organizira v sodelovanju z Radiotelevizijo Slovenija in Olimpijskim komitejem Slovenije, ki bo ob tej priložnosti podelil tudi svoja najvišja priznanja v neolimpijskem letu.

Pomemben delež za izvedbo so dali tudi pokrovitelji, glavni Derby ter Amicus, Športna loterija, pivovarna Hirter, Unitur, Petrol in Radenska, s finančnim prispevkom je pomagala Fundacija za financiranje športnih organizacij. Sredstva je prispevalo tudi ministrstvo za izobraževanje, znanost in šport, s svojimi proizvodi pa so se na družabnem srečanju pridružili člani vinarske nogometne reprezentance Slovenije, aktualni evropski prvaki.

Oddajte komentar

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Komentirate prijavljeni s svojim WordPress.com računom. Odjava /  Spremeni )

Google photo

Komentirate prijavljeni s svojim Google računom. Odjava /  Spremeni )

Twitter picture

Komentirate prijavljeni s svojim Twitter računom. Odjava /  Spremeni )

Facebook photo

Komentirate prijavljeni s svojim Facebook računom. Odjava /  Spremeni )

Connecting to %s