Vredno je v(i)edeti! – Kinotečni program do 17. decembra

 

kinoteka_logo

Če vas zanima to kar se dogaja v Slovenski kinoteki od 11. do 17. decembra  vam ponujam njihovo sporočilo v katerem so od 11. do 17. decembra pripravili naslednji program:

Tako si boste jutri, v torek, 13. decembra ob 16.30 uri, lahko ogledali poseben dogodek Znanost v filmu, ki bo potekal v soorganizaciji Društva Mlada akademija in MIZŠ. Ogledali pa si bo mogoče več odlomkov iz znanstveno-fantastičnega filma Prihod (Denis Villeneuve, 2016) , ki jih bodo pospremili s predavanji slovenskih znanstvenikov s področij fizike, jezikoslovja in biologije.

Todd Haynes in Edward Lachman

Kabinet čudes (Todd Haynes, 2017), ki ste si ga lahko ogledali v ponedeljek v Kinodvoru, je le zadnje sodelovanje dveh filmskih mojstrov – režiserja Todda Haynesa in direktorja fotografije Edwarda Lachmana, ki sta navdušila že z mojstrovinama Daleč od nebes (Todd Haynes, 2002) in Bob Dylan: 7 obrazov (Todd Haynes, 2007): oba filma bosta ta teden na ogled v Kinoteki.

Bob Dylan 7 obrazov avtor Todd Haynes 2017

Z vstopnico za film Daleč od nebes ali Bob Dylan: 7 obrazov si lahko v Kinodvoru ogledate Kabinet čudes po klubski ceni (3,80 evrov) in obratno: z vstopnico za Kabinet čudes pa prav tako po klubski ceni (2 evra) in sicer oba zgodnejša Haynesova filma.

Filmski dvojček: Dr. Strangelove + Varuhi

V petek, 15. decembra, v sklopu filmskega dvojčka predstavljajo kultno klasiko Stanleyja Kubricka, Dr. Strangelove (1964), in film Varuhi (Zack Snyder, 2009), ki se vsak na svoj način ukvarjata z »nepredstavljivim terorjem«, ultimativno grožnjo človeštvu – jedrskim konfliktom. »Predvsem ta nepredstavljivi teror se v luči aktualne geopolitične nestabilnosti in tviteraških groženj nuklearnih spopadov danes, skoraj trideset let po koncu hladne vojne, spet vrača v kolektivno zavest,« je v spremnem tekstu zapisal Andraž Jerič. Oba filma si lahko ogledate za ceno ene vstopnice.

Pestro decembrsko dogajanje prinaša še brezplačno projekcijo filma Oliver Twist (David Lean, 1948), v okviru Kino-katedre. Projekciji sledi predavanje in pogovor. V sredo, 14. decembra, pa ste vabljeni na drugo edicijo kviza ŠOK Koridor, ki bo tokrat posvečen božičnim filmom. Po kvizu sledi projekcija »božične klasike« Batman se vrača (Tim Burton, 1992), ki jo bo uvedel Igor Harb. Soboto si rezervirajte za filmski maraton, teden pa zaključujejo z nedeljsko kinotečno matinejo, na kateri si boste lahko ogledali film Jakec in fižolček (Gene Kelly, 1967), in s projekcijo klasike Pariz, Texas (Wim Wenders, 1984), ki jo posvečamo nedavno preminuli ikoni, igralcu Harryju Deanu Stantonu.

Tak je kinotečni program od 11. do 17. decembra. Kaj dodati? Vredno ogleda!/LN

Oddajte komentar

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Komentirate prijavljeni s svojim WordPress.com računom. Odjava /  Spremeni )

Google photo

Komentirate prijavljeni s svojim Google računom. Odjava /  Spremeni )

Twitter picture

Komentirate prijavljeni s svojim Twitter računom. Odjava /  Spremeni )

Facebook photo

Komentirate prijavljeni s svojim Facebook računom. Odjava /  Spremeni )

Connecting to %s