V prestolnici od ponedeljka, 18. decembra, vse bolj živo

DSC_0574

Prazničnemu dogajanju v Ljubljani se ta teden priključujejo druge tradicionalne decembrske vsebine. Kot sporočajo odgovorni za predpraznične dogodke v prestolnici, bo mestne trge prevevala glasba, na Špici bodo nastopili cirkusantje, artisti in drugi umetniki uličnega gledališča. Tudi letos pa bo mimoidočim pred Mestno hišo želje izpolnjevala Dobra vila, v Ljubljano pa se bo s spremstvom pripeljal dobrotnik Dedek Mraz.

praznična dobra vila pred ljubljansko mestno hišo

No in še bolj podrobno o prazničnemu dogajanju v Ljubljani:

Od ponedeljka, 18. decembra, do četrtka, 21. decembra, v starem mestnem jedru Ljubljane odmevalo otroško petje. Na Mestnem trgu bodo štiri dni zapored, med 17. in 19. uro, nastopali otroški pevski zbori ljubljanskih osnovnih šol.

V letošnjem letu so se predstave uličnih gledališč preselile na Prule, na Špico. Atraktivne nastope klovnov, žonglerjev, žonglerjev, artistov in cirkusantov, ki so zanimivi tako za otroke, kot tudi za odrasle, si bo mogoče ogledati vsak od torka, 26. decembra, do sobote 30. decembra med 18. in 20. uro.

Če imate kakšno skrito željo je boste deležni na Mestnem trgu, kjer bo Dobra vila, projekt umetnika Zmaga Modica, izpolnjevala želje vsako popoldne med 17. in 21. uro od 15. do 30. decembra, razen 24. in 25. decembra.

Za vzdušje preteklih časov na mestnih ulicah in trgih bodo tudi letos poskrbeli lajnarji v tradicionalnih meščanskih nošah – vsak dan od 15. do 30. decembra, z izjemo 24. in 25. decembra, med 16. in 19. uro.

Na Novem trgu se bo 18. decembra odprlo mini smučišče Kameleon. Predšolski otroci se bodo imeli priložnost spoznati z osnovami alpskega smučanja pod budnim nadzorom smučarskih učiteljev. Smučišče bo obratovalo vsak dan med 10. in 19. uro.

DSC_0578

V petek, 15. decembra, se začenja tudi glasbeni program na Novem trgu, ki bo trajal vse do 25. decembra, z izjemo božičnega večera.

Ob 19. uri se bodo zvrstili naslednji izvajalci:

 1. 12. Manouche
 2. 12. Neisha
 3. 12. Ars Groova
 4. 12. Big Band Theory
 5. 12. Cubanama’ Latin Band
 6. 12. The Dreams
 7. 12. Mjav
 8. 12. Cherry wine
 9. 12. Orlek
 10. 12. Mia Žnidarič kvartet

V nedeljo, 24. decembra, bo pred Mestno hišo tradicionalen božični koncert, ki bo pričaral posebno vzdušje v srcu praznično okrašene Ljubljane. Letos bodo nastopili pihalni orkester Alpina Žiri in vokalna zasedba Katrinas.

V torek, 26. decembra, se bo pričel glasbeni program na Kongresnem trgu, ki je namenjen najširšemu krogu obiskovalcev. Na odru se bodo zvrstili pevci in skupine popularne glasbe:

 1. 12. Joker Out – predskupina, Pero Lovšin in Španski borci, Big Foot Mama
 2. 12. Žan Serčič – predskupina, Samuel Lucas, Halid Bešlić
 3. 12. Trio Utrip – predskupina, Ansambel Saša Avsenika, Čuki
 4. 12. Zala Smolnikar – predskupina, Lačni Franz, Prljavo kazalište
 5. 12. Peter Vode & Pop Deluxe – predskupina, Tabu, Ivan Zak
 6. 1. Single Ladies – Beyonce Tribute Band

DSC_0581

Na glasbenem odru na Pogačarjevem trgu se bodo od 25. do 30. decembra ob 17. uri dalje zvrstili nastopi slovenskih glasbenikov popularne in narodno-zabavne glasbe.

Na odru na Trgu francoske revolucije bodo 30. decembra ob 20. uri nastopili izvajalci rock glasbe: 8Bomb, MRFY, Koala Voice, Repetitor.

V zadnjih dneh letošnjega leta se bo izpod triglavskega pogorja v kočiji z vpreženimi lipicanci v Ljubljano kot vsako leto doslej pripeljal Dedek Mraz. Spremljali ga bodo plesalci, snežaki, medvedi, zajci ter druga bitja iz ljudskih pripovedk. Sprevod Dedka Mraza bo vsak dan od 26. do 30. decembra ob 17. uri krenil z Brega in potekal po tradicionalni trasi s postanki pred Mestno hišo, na Prešernovem in na Kongresnem trgu.

DSC_0574

 

Program vseh prireditev v okviru projekta December 2017 v Ljubljani pa si, ko vas zvedavost zamika, lahko ogledate vedno tudi na uradni spletni strani Turizma Ljubljana./pripravil: J. Temlin/Ljubljanske novice 

Oddajte komentar

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Komentirate prijavljeni s svojim WordPress.com računom. Odjava /  Spremeni )

Google photo

Komentirate prijavljeni s svojim Google računom. Odjava /  Spremeni )

Twitter picture

Komentirate prijavljeni s svojim Twitter računom. Odjava /  Spremeni )

Facebook photo

Komentirate prijavljeni s svojim Facebook računom. Odjava /  Spremeni )

Connecting to %s