Hrvaški tisk Plenkovića razglasil za zmagovalca med srečanjem s Cerarjem

img_0194

Nekateri hrvaški mediji so se že včeraj in danes lotili analize srečanja Plenković – Cerar. Kot je že v navadi, se je večina postavila na stran Plenkovića in trdi, da je on zmagovalec tega srečanja. Kako lahko postaneš zmagovalec na srečanju, kjer ni nič doseženo, ni jasno nikomur razen hrvaškim medijem. Ti v svojih objavah poveličujejo svojega predsednika vlade, čeprav je znano, da ima on bistveno bolj zavezane roke kot naš premier.

Dr. Miro Cerar, predsednik slovenske vlade

A pri hrvaških medijih, razen morda elektronskega dnevnika idexa.hr, je znano, da hlapčevsko sledijo svojim politikom. Tudi tu je nekaj logike, saj je njihovo novinarstvo še v večjih težavah kot slovensko. Pri nas imamo vsaj nekaj elektronskih medijev, ki si upajo izraziti svoje mnenje pa tudi obe osrednji televiziji se, vsaj kar se tega področja obveščanja tiče, ne lotevata hujskaškega obveščanja.

Kako je na Hrvaškem, smo lahko spoznali že sinoči ob spremljanju oddaje na hrvaški nacionalni televiziji HRT oddaji »OTVORENO«  (naziv oddaje), ki jo vodi povprečni novinar, a velik hujskač proti Sloveniji Mislav Togonal, v kateri je ta natrosil marsikatero pikro na račun neetičnosti, nemoralnosti pa tudi pokvarjenosti Slovencev.

Čudno! Prav ti Slovenci so na referendumu tej isti Hrvaški omogočili na referendumu, ki ga je v njihovo dobro zrežiral sedanji predsednik države Slovenije Borut Pahor (takrat je bil predsednik vlade in se je pohlevno prikl, da so lahko vstopili v EU. Čeprav te isti Hrvati nimajo z nobeno sosedo (razen Madžarske – ki so ji bili podložni v časi Avstro-Ogrske monarhije in Italije s katero mejijo le morju – no o zasedbi domov italijanske narodnosti v Istri z njihove strani, če je že hrvaška Istra njihova tokrat ne bomo izgubljali besed) urejene meje (Ne s Srbijo, ne s Črno Goro in ne z Bosno).

Na primer Jutarnji list zapiše, da se jim zdi čudno, da Cerar vztraja pri implementaciji arbitraže, čeprav sodba ni v prid Sloveniji, medtem ko Hrvaška zaradi očitno kompromitiranega postopka in odločitve hrvaškega sabora o izhodu iz arbitraže ne more sprejeti uveljavitve razsodbe arbitražnega sodišča, čeprav gre večinoma njej v prid,” izpostavlja časnik.

Vidite je še en dokaz, da je Plenković ni zmagovalec ampak navadni pajac, ki ga premika stara klika njegove stranke HDZ. To je stranke, ki je praktično razen osmih let ves čas vodila Hrvaško vlado, pa ni naredila nič, da bi se mejno vprašanje s Slovenijo uredilo.

Hrvaška je pač država, kjer veljajo še vedno miselni vzorci iz Pavelićevih časov. Današnji odnos pa se nadaljuje s tem, da pa njihova dana beseda nima nikakršne veljave, kar počasi spoznavajo tudi v EU.

Da se Plenković – Cerar onemoreta nič dogovoriti, smo zapisali že ob najavi, da bo Cerar obiskal Zagreb. A ne zato, ker bil Cerar trmast, ampak zato, ker Plenković govori izven Hrvaške neumnosti, na domačem dvorišču pa ima zvezane roke, kot nekateri njegovi sodržavljani v Vrapču (Kje je to in kaj je tam, ve večina Hrvatov. Za Slovence pa dodajmo, da je to enaka institucija, kot jo imamo mi na Studenecu 48).

Za zaključek velja dodati! Hrvati naj si, kar delajo utvare, da so zmagovalci, čeprav je res, da so nam ukradli tako kranjsko klobaso kot teran. Torej se ve, s kom imamo opravka. Ne z zmagovalci, ampak….!/pripravi. J. Temlin

Piranski zaliv_meja_vir časopis Delo

Oddajte komentar

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Komentirate prijavljeni s svojim WordPress.com računom. Odjava /  Spremeni )

Google photo

Komentirate prijavljeni s svojim Google računom. Odjava /  Spremeni )

Twitter picture

Komentirate prijavljeni s svojim Twitter računom. Odjava /  Spremeni )

Facebook photo

Komentirate prijavljeni s svojim Facebook računom. Odjava /  Spremeni )

Connecting to %s