Silvestrovanja na prostem v Ljubljani tudi za najmlajše

20171201_172629

Če boste v nedeljo, 31. decembra, v slovenski prestolnici velja opozoriti na praznično vzdušje v Ljubljani, ki doseglo vrhunec s silvestrovanji na prostem na štirih trgih v središču prestolnice.
Tako se bo tudi silvestrovanje začelo že od 16. ure dalje na Kongresnem trgu, in sicer bo to namenjeno otrokom.
Ko sporočajo iz zavoda Turizem Ljubljana so družine z otroki, starimi do 10 let, iz Ljubljane in širše okolice vabljene, da skupaj z Dedkom Mrazom in drugimi pravljičnimi junaki obeležijo prihod novega leta. Ob 17. uri bodo otroci simbolično vstopili v novo leto.

20171201_172347

Ob 21. uri se bodo pričela silvestrovanja na štirih ljubljanskih trgih. Osrednje silvestrovanje na Kongresnem trgu je namenjeno najširšemu krogu obiskovalcev. Na odru se bodo zvrstili Klara Jazbec, CoverLover in Lea Sirk, po polnoči pa Grupa Vigor.

Na silvestrovanju na Trgu francoske revolucije bodo na svoj račun prišli ljubitelji alternativne rock glasbe. Nastopili bodo Nipke, Trije kralji (Zlatko, Klemen Klemen in RecycleMan) in Happy Ol’ McWeasel.

Silvestrovanje na Mestnem trgu je tradicionalno namenjeno ljubiteljem slovenskih popevk. Nastopili bosta Helena Blagne in Nuša Derenda s spremljevalnima skupinama.

Program silvestrovanja na Pogačarjevem trgu bo razveselil ljubitelje slovenskih izvajalcev popularne in narodno zabavne glasbe. Nastopili bodo Kvintet Danila Lukana in FKK Band.

napis leto 2018_ogmejemet

Ob polnoči bo v primeru jasnega vremena nebo nad Ljubljano razsvetlil petminutni ognjemet z grajskega griča. Rakete iz biorazgradljivih materialov bodo letos v barvah Ljubljane in Slovenije – v zeleni, beli (srebrni), rdeči in modri barvi. V primeru megle, povečane oblačnosti ali močnega vetra, bo ognjemet zvočni, z nizko letečimi raketami.

Program prireditev v okviru projekta December 2017 v Ljubljani je objavljen tudi na uradni spletni strani zavoda Turizem Ljubljana./LN/

Oddajte komentar

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Komentirate prijavljeni s svojim WordPress.com računom. Odjava /  Spremeni )

Google+ photo

Komentirate prijavljeni s svojim Google+ računom. Odjava /  Spremeni )

Twitter picture

Komentirate prijavljeni s svojim Twitter računom. Odjava /  Spremeni )

Facebook photo

Komentirate prijavljeni s svojim Facebook računom. Odjava /  Spremeni )

Connecting to %s