Prvim 14 hrvaškim ribičem plačilni nalogi za kršenje prestopa slovenske morske meje

Logo sloveska policije

Potem ko so se na hrvaški strani hrvaški politiki še pred dnevi napihovali, da gre ob kršitvah prestopa slovenske morske meje s strani hrvaških ribičev le za slovensko predvolilno politično napihovanje, se je zgodilo. Kaj? Namreč, kot poroča slovenska nacionalna televizija, to je potrdila tudi Slovenska tiskovna agencija, je slovenska policija danes, 26. 1. 2018, odposlala prvih 14 plačilnih nalogov hrvaškim ribičem za kršitve na morju. Na začetku naslednjega tedna pa bo slovenska policija na podoben način nadaljevala z izvrševanjem zakonodaje v primeru kršitev, povezanih z nedovoljenim prestopom, slovenske morske meje, je policija zapisala na svoji spletni strani.

Piranski zaliv_meja_vir časopis Delo

Policija te postopke vodi v skladu z določili zakona o prekrških. V izpostavljenih primerih gre za prekrške z mednarodnim elementom, saj so kršitelji tuji državljani. V teh primerih za prekrškovni postopek veljajo posebne procesne določbe zakona, ki jih je policija v okviru procesnega in materialnega vodenja postopkov o prekrških dolžna spoštovati, so navedli.

hrvaški ribiški čolni

Glede na to, da plačilni nalogi hrvaškim ribičem, ki so nezakonito prečkali mejo na morju, iz objektivnih razlogov niso bili izdani na kraju samem, je bilo treba ugotoviti vse okoliščine prekrška, zbrati dokaze ter plačilne naloge po zakonu o prekrških z ustreznim prevodom pripraviti za posredovanje v tujino. Plačilni nalogi bodo poslani kršiteljem, torej fizičnim osebam, in ne hrvaškim institucijam. Vsak postopek o prekršku je namreč individualen, so zapisali.

slovenska policija

Velja dodati, da hrvaške kršitelje, ki po pravnomočno zaključenem prekrškovnem postopku ne bodo poravna globe za predpisane prekršeke lahko doleti, da se jim zavrne vstop v Slovenijo, so še opomnili na slovenski policiji.

Kako bo zdaj ravnal samopašni hrvaški kmetijski minister Tolušić, ki je še ta teden, 23. 1. 2018, v istrskem kraju Bašaniji (zaselek blizu Umaga) obiskal istrske ribiče in jih bodril, da naj kar lovijo v slovenskem morju, ker gre za predvolilno slovensko politično igro, pa še ni znano./JT

Tomislav Tolušić hrvaški kmetijski minister

Oddajte komentar

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Komentirate prijavljeni s svojim WordPress.com računom. Odjava /  Spremeni )

Google+ photo

Komentirate prijavljeni s svojim Google+ računom. Odjava /  Spremeni )

Twitter picture

Komentirate prijavljeni s svojim Twitter računom. Odjava /  Spremeni )

Facebook photo

Komentirate prijavljeni s svojim Facebook računom. Odjava /  Spremeni )

Connecting to %s