Luka Koper edino podjetje v Sloveniji, ki ni v lasti delavcev jo ti upravljajo

Luka Koper pogled na luko

Sloveniji je res banana država. Ne zato, ker se preko njene Luke Koper uvaža veliko banan za evropsko tržišče, ampak zato, ker v tem podjetju, ki je v lasti državi (beri državljanov Slovenije) podjetju vladajo odlično plačani delavci, ki pa z lastništvom luke nimajo nič skupnega.

Potem, ko so v Luki Koper zamenjali upravo se delavci Luke Koper obnašajo, kot, da se ta mora prilagoditi njihovim zahtevam in ne oni strategiji nove uprave. Če uprava strategije nima se z njo mora pogovoriti Nadzorni svet, ki jo je imenoval in ne delavci. Ti morajo imeti zajamčene vse pravice, ki jim omogoča zakonodaja, a nimajo pravice, da s svojimi postopki hočejo voditi podjetje, a niso lastniki iste.

Še več! Delavci Luke Koper bi se morali zavedati, da luke niso ustvarili oni (zato, da so plačani, če ne dovolj so in imajo pravico isto zapustiti in si poiskati bolje plačano delovno mesto). Luko Koper so postavili in ustvaril rodovi pred temi delavci, ki zdaj delajo tam in ne sedanji.

Res je, da nihče v tej državi nima pravice kratiti delavskih pravic delavcem, je pa res, da bi se delavci, in to predvsem tisti, ki delajo v podjetjih, ki so v pretežni lasti države (beri državljanov Slovenije) morali zavedati, da je socializem »crknil« leta 1991, in sicer tako kot so to odločili vsi državljani Slovenije.

Bele stavke, grožnje, da ne bodo delali kot oni menijo, da je prav je milo rečeno ostanek socialističnega sidroma v njihovem miselnem vzorcu, ki pa žal ne obstaja več. Natančneje od leta 1990.

Zato bi bilo prav, da se vsi, ki si v Luki Koper omišljajo, da so pristojni za vodenje Luke Koper poiščejo novo delovno mesto ali odprejo podjetje in tam odločajo o svoji bodočnosti, kot se jim zahoče. Dvomiti je, da bi podjetnika Akrapovič ali Pipistrel dovoljevala, da bi v njunih podjetjih vladali delavci na tak način, kot to hočejo delavci Luke Koper.

Zato bi bil res skrajni čas, da se v Luki Koper končno naredi red in tja postavi ljudi, ki bodo to naše skupno dobro upravljali kot je treba. A zagotovo jo ne morajo »upravljati« ljudje, ki mislijo, da še vedno živimo v socializmu. Vidite, to je razlog navedbe, da je Slovenija  banana država./JT

Luka Koper_1

Oddajte komentar

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Komentirate prijavljeni s svojim WordPress.com računom. Odjava /  Spremeni )

Google photo

Komentirate prijavljeni s svojim Google računom. Odjava /  Spremeni )

Twitter picture

Komentirate prijavljeni s svojim Twitter računom. Odjava /  Spremeni )

Facebook photo

Komentirate prijavljeni s svojim Facebook računom. Odjava /  Spremeni )

Connecting to %s