Slovenskim ribičem kazni, ker so lovili v svojem morju; Upati je, da Slovenci zdaj nismo še krivi za poboje v Jesenovcu in izgon Srbov iz Kninske krajine

Logo sloveska policije

Potem ko je včeraj slovenska policija sporočila, da je na Hrvaško 14 ribičem poslala kazni, ker so lovili v delu slovenskega Piranskega zaliva (po določilih arbitražne razsodbe, ki je stopila v veljavo 30. decembra 2017), so Hrvati, ki pravijo, da slovenskih kazni še nisi prejeli, že vrnili udarec.

sloveski ribiči v Piranskem zalivu

Hrvaško notranje ministrstvo je namreč danes sporočilo, da so slovenski ribiči v Piranskem zalivu kar 235 primerih kršili meddržavno mejno črto, med njimi pa je osem slovenskih ribičev, ki so najpogosteje šli čez mejno črto in lovili na hrvaški strani zaliva. Napovedali so, da bodo zaradi prekrškov na domače naslove osmih slovenskih ribičih poslali plačilne naloge.

Sredi Piranskega zaliva je zraslo novo školjčišče umaškega ribiča

Hrvaško notranje ministrstvo je še zapisalo, da imajo hrvaški policisti dokumentiran za vsak prekršek slovenskih ribičev v Piranskem zalivu. Kot so poudarili, osem slovenskih ribičev ni kršilo samo hrvaških zakonov o nadzoru državne meje in morskem ribištvu, temveč tudi zakon Evropske unije o schengenski meji in uredbi EU o ribištvu.

hrvaški ribiški čolni

Še več, hrvaško zunanje ministrstvo se je odzvalo z posebno diplomatsko noto na petkovo objavo slovenske policije, da so odposlali prvih 14 plačilnih nalogov hrvaškim ribičem za kršitve na morju.

Če slovenski ribiči kazni ne bodo plačali, ima lahko pravnomočni postopek za posledico tudi izvajanje posebnih ukrepov, vključno s postopki hrvaške policije do toženih strank pri prehodu državne meje, so še zapisali.

No, pa vedi.

Upati je, da nam Hrvati ne bodo zdaj poslali še noto s katero nas bodo obvestili, da smo mi sodelovali pri poboju 72.193 ustaških žrtev v njihovem taborišču v Jesenovcu v času NDH, za katere obstajajo dokumenti, da so v tem taborišču te ljudi tam pobili hrvaški ustaši (Srbi trdijo, da je vbilo v Jesenovcu in drugih taboriščih t. i. države NDH kar 700 tisoč pobitih ljudi).

dokumet o sprejemo judov v taborišče Jesenovac


A mi ostanimo pri hrvaškem podatku, ki pravi, da je bilo v taborišču na različne načine ubitih 33.860 moških, 19.327 žensk in 19.006 otrok. Med žrtvami so prevladovali Srbi, precej pa je bilo Židov in Romov. Med ubitimi v taborišču so bili tudi SLOVENCI.

odhod Srbov iz Kninske krajine leta 1995 iz Hrvaške

Upati pa je tudi, da nas Hrvati ne bodo obdolžili, da smo Slovenci krvi za izgon in poboj Srbov leta 1995, torej spet po hrvaških podatkih (po srbskih podatkih 200 tisoč), ki pravi, da je Hrvaško v času njihove znamenite vojaške operacije imenovane “Neviht” (Operacija nevihta je trajala med 4. in 8. avgustom 1995) zapustilo 90.000 hrvaških Srbov, da ne govorimo o pobitih, za kar točen podatek nikoli ni bil objavljen. Medtem ko Srbi Nevihto označujejo za etnično čiščenje, jo hrvaška predsednica Kolinda Grabar-Kitarović označujejo za “etično čisto”.

Zakaj ta dodatek? Zato, ker se Hrvati vedno spomnijo nečesa, kar ni res. Ob tem pa pri odnosu z njimi vedno velja, da je le tako prav, kot pravijo oni. Torej! Spet smo krvi Slovenci, da nismo upoštevali hrvaških “pravil”.

na črno zgrajen mejni prehod pri Sečovljah na hrvaški strani

Kot že nekajkrat zapisano je zato nujno, da Slovenija takoj zapre mejni prehod Sečovlje, saj ta pravno ne sme obstajati, glede nato, da je ta bil na hrvaški strani zgrajen na črno, torej ga tam “ni” in pravno ne obstaja.

Uradno pismo Nikice Valetića o mejni točki Plovanija Janezu Drnovšku, 24.04.1994

Prav pa bi bilo tudi, da Slovenija takoj odpove najem na svojih mejnih prehodih hrvaški policiji, dokler se v celoti ne uveljavi arbitražna razsodba o meji med država. Res ni prav, da hrvaška policija uraduje na naših mejnih prehodih, če mejno vprašanje med državama ni urejeno./J.T

hrvaški policisti na sloveski meji

Leave a Reply