Hrvaška norost nima meja, slovenska neodločnost pa prav tako

IMG_2681

Slovenski ribiči so danes prejeli prve kazni iz Hrvaške in , sicer zaradi prečkanja sredinske črte v Piranskem zalivu, je za STA povedal ribič Silvano Radin.

Silvano Radin je dobil kar šest plačilnih nalogov s po 15.000 kunami kazni (2019.52 evrov), torej v skupni vrednosti skoraj 12.117,12 evrov.

Piranski zaliv_meja_vir časopis Delo

V enem od plačilnih nalogov so tako zapisali, da se je naš ribič nahajal  “v teritorialnem morju Hrvaške” in, da je tam opravljal gospodarski ribolov. Navedli tudi točne koordinate, kje se je takrat nahajal in kje so se nahajali policisti, ki so ga identificirali. Ribaril da je, ne da bi nameraval opraviti mejni nadzor. Prav tako ni bilo ugotovljeno, ali je imel hrvaško dovoljenje za ribolov. Zapisali so, da je bil opozorjen, hrvaško teritorialno morje pa potem zapustil brez ustavljanja.

Poleg Radina naj bi plačilne naloge dobili tudi še nekateri drugi slovenski ribiči, po zadnjih informacijah ministrstva za kmetijstvo še najmanj en ribič, ki je prejel dve kazni v skupni višini 5000 kun (673.17 evrov).

Naj spomnimo, da je Slovenija hrvaškim ribičem pred dnevi poslala 11 kazni in sicer v znesku po 500 evrov, če jih poravnajo v 8 dneh pa naj bi ta znašala le 250 evrov. Kot je znano so pristojni na Hrvaškem naročili, da kazni ne plačajo, res pa je kot poročajo hrvaški mediji ti ne vedo kdo naj bi, če sploh kazni izrečene s slovenske strani sploh plačal.

Zanimivo je, da slovenska vlada naše ribiče ni obvestila, da kazni s hrvaške strani nimajo nikakršne pravne podlage (DEJASNKO JE NIMAJO) ampak je za davkoplačevalski denar najela hrvaškega odvetnika Ivana Senjaka iz Pulja, ki naj bi se v imenu naših ribičev pritožil pristojnim izdajateljem kazni našim ribičem.

Dr. Miro Cerar, predsednik slovenske vlade

Torej, Slovenija s to potezo velikega pravnega genija Dr. Mira Cerarja, ki je predsednik slovenske vlade in pravnika Karla Erjavca, ki je slovenski zunanji minister, priznava jurisdikcijo Hrvatov do polovice Piranskega zaliva, če se bo pritoževala na kazni, ki so De iure in de facto nične, po domače rečeno brezpredmetne.

img_0175

Pa še to! Slovenija mora nemudoma glede na to hrvaško samopašno ravnaje in določanje meje, kot si jo ona zamišlja, res TAKOJ zapreti meni prehod Sečovlje, dokler se ne s hrvaške strani verificira arbitražna odločitev, saj je njihova mejna točka zgrajena na črno torej pravo ne obstaja.

Uradno pismo Nikice Valetića o mejni točki Plovanija Janezu Drnovšku, 24.04.1994

Še več! Slovenija mora zahtevati, in to takoj, da se hrvaški policisti nemudoma vrnejo na svoje mejne prehode. Razlog?  Hrvaška, ki se nikoli ne drži dogovorjenega  je junija lani v okviru dogovora med državama na mejnem prehodu Bregana na Hrvaškem začela ločen nadzor potnikov pri prestopu meje. Takrat so Hrvati trdili, da bo to prispevalo k večji varnosti in pretočnosti prometa (kar seveda ni res). Takratni dogovor je predvideval, da bo tako do 1. oktobra 2017.

hrvaški policisti na sloveski meji

In danes, 1. 2. 2018 so hrvaški policisti še vedno na svoji strani – prehodu Breganta, čeprav, kot zapisano zgoraj naj bi slovenski in hrvaški policisti skupino kontrolo vršili in mejo nadzirali drug ob drugem na slovenskem Obrežju.

Hrvaški mejni prehod Bregana

A je zdaj jasno, da ima Slovenijam, ne le neodločno vlado. Slovenija ima dokazno nesposobno vlado, ki si ne zasluži, da vodi državo.

Vidite to so dokazi, da Hrvaška norost nima meja, slovenska neodločnost pa prav tako!/Janez Temlin

pregledna karta meje med Slovenijo in Hrvaško po razsodbi arbiratražnega sodišča

Leave a Reply