6. februarja obeležujemo dan varne rabe interneta

 

internet_predstavitev

Več kot 100 držav s celega sveta vsako leto drugi torek v februarju, to je letos danes 6. februarja, obeležuje dan varne rabe interneta. Ta je osrednji dogodek evropske mreže centrov za varnejši internet INSAFE, v katerem delujejo nacionalni točke osveščanja o varnih ter učinkovitih načinih rabe interneta ter IKT-tehnologij.

V okviru mreže INSAFE že od leta 2005 deluje tudi slovenski Center za varnejši internet in točka osveščanja o varni rabi interneta Safe.si.

Letošnji dan varne rabe interneta poteka pod sloganom Ustvarjaj, povezuj in širi spoštovanje: prijaznejši internet se začne s teboj, piše na spletni strani slovenske točke osveščanja o varni rabi interneta in mobilnih naprav Safe.si.

Tako bo tekom celotnega meseca februarja po vsej Sloveniji potekala vrsta aktivnosti, s katerimi želijo pri Safe.si. posebno pozornost nameniti temam spletnega ugleda in pretiranega objavljanja na družabnih omrežjih.

Uporabnik namreč vsakič, ko objavi informacije na spletu, kjer jih lahko vidijo vsi, izgubi nekoliko svoje zasebnosti in dopolni svoj spletni ugled in digitalni odtis.

San varne rabe interneta 6 februar_vir_safi

K izvajanju aktivnosti so posebej povabljene šole in druge organizacije, ki delajo z mladimi, je sporočil slovenskega Center za varnejši internet in točka osveščanja o varni rabi interneta Safe.si./LN

 

Oddajte komentar

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Komentirate prijavljeni s svojim WordPress.com računom. Odjava /  Spremeni )

Google photo

Komentirate prijavljeni s svojim Google računom. Odjava /  Spremeni )

Twitter picture

Komentirate prijavljeni s svojim Twitter računom. Odjava /  Spremeni )

Facebook photo

Komentirate prijavljeni s svojim Facebook računom. Odjava /  Spremeni )

Connecting to %s