“Zaljubljenca” Juncker in Plenković spet skupaj proti Sloveniji

Juncker Plenković

Kontroverzni predsednik Evropske komisije Jean-Claude Juncker je včeraj, 14. 2. 2018, v Bruslju po srečanju s hrvaškim premierjem Andrejem Plenkovićem izpostavil njuno tesno vez, ki jo je opredelil tako: “Vsakič, ko se vidiva, se vedno znova zaljubiva drug v drugega”.

Hrvaški premier, ki je v Bruselj prišel, da dve leti prej predstavil poglede Hrvaške, kako bo ta predsedovala EU leta 2020 je ob tem še izpostavil hrvaške načrte za vstop v schengen in območje evra ter zatrdil, da bo Hrvaška »pomagala« sosedam pri njihovih prizadevanjih, da postanejo članice EU.

Vučić Plenković

Plenković je na sestanku s celotnim kolegijem Evropske komisije povedal, da arbitraža med Hrvaško in Slovenijo ni bila tema in da so bili osredotočeni na druge stvari ( tem kako bi se pogovarjali o nekaterih stvari za zaprtimi vrati o hrvaški taktiki  ljubezenskega odnosa Juncker in Plenković – dodatek p.t), a je dodal, da lahko ponovi jasna hrvaška stališča, ki jih je tudi prenesel v dvostranskem pogovoru z Junckerjem. To pa je, da je Hrvaška pripravljena na iskanje rešitve, pri čemer ni realno pričakovati, da bi ta lahko kar tako sprejela arbitražno odločbo, je še podaril hrvaški premier. Ob tem je ocenil, da je njihov predlog “odličen” (seveda je misli hrvaški predlog brez definicije izvedbe) za dosego dogovora ter da bi ta lahko zadovoljil tako Slovenijo kot Hrvaško.

Ne Juncker ne Plenković nista v uvodnih nagovorih na novinarski konferenci omenila vprašanja arbitražne odločbe o meji med Slovenijo in Hrvaško. Na hrvaško vprašanje o tem, ali je kaj novega v povezavi z vprašanjem arbitraže, pa sta oba v glavnem ponovila že slišana stališča, da se je potrebno dogovarjati.

Dr. Miro Cerar, predsednik slovenske vlade

Plenković je ob tem tudi znova pozval slovenskega kolega Mira Cerarja k dialogu. “Pozivam še enkrat ob podpori Junckerja kolega Cerarja, da se usedemo z ekipama in poskušamo najti rešitev, ki bo dobra za Hrvaško in Slovenijo,” je pozval.

Kot poroča STA, da se je Plenković pred pogovori na sedežu komisije sestal tudi s predsednikom Evropskega sveta Donaldom Tuskom, ki je po srečanju tvitnil, da so bila to posvetovanja pred neformalnim vrhom unije prihodnji teden. V Tuskovi tiskovni službi pa so še sporočili, da je na koncu srečanja Plenković odprl tudi slovensko-hrvaško vprašanje meje, a na nadaljnja vprašanja v povezavi s to temo ni bilo odgovorov (torej spet zahrbtno hrvaško delovanje).

No in kako komentirati srečanje “zaljubljencev” Junckerja in Plenkovića?

Juncker Plenković_2

Odgovor je preprost! V Bruslju, ker Nemci še nimajo prave vlade, uraduje kontroverzni predsednik Evropske komisije Jean-Claude Juncker, ki vedno večkrat klobasa neumnosti, da ne govorimo o njegovem obnašanju, ki že meji na cirkuško predstavo. Hrvaški predsednik vlade pa se je po “izobraževalnem” obisku Hrvaške s strani srbskega predsednika Aleksandra Vučića, ki je “izobraževal” tako njega kot hrvaško predsednico Kolindo Kitarović, ko izhaja iz navedenega zgoraj, raje namenil v Bruselj, da bi tam dosegel to, kar nikoli in nikdar ne sme sprejeti kateri koli slovenski politik, to pa je spremembo arbitražne razsodbe. Razsodbe, ki je, kot je znano vsakemu laiku, slaba rešitev za Sloveniji, a, če želi zadržati status države mora sprejeto razsodbo uveljavi stoodstotno ali pa se lotiti drugih prijemov.  Dejstvo je, da pride v upoštev razsodba  brez kakršnih koli sprememb, ki jih zadaj s pomočjo pokvarjenih Junckerjevih štosov pripravlja ponuja še bolj pokvarjena hrvaška politična purgerska elita s Plenkovićem na čelu.

4. novembra 2009 sta slovenski premier Borut Pahor in hrvaška premierka Jadranka Kosor v Stockholmu podpisala arbitražni sporazum.

Slovenija, se razume njeni politiki, morajo ostati pri sprejeti odločitvi, če ne mora ljudstvo zahtevati nov referendum s katerim se doseže ničnost celotnega postopka, ki je Hrvaški omogočil vstop v EU. Če to za EU in Hrvaško, ko vedno večjo malikovalko  preteklosti nujene predhodnice NDH ni sprejemljivo je prav, da tudi Slovenija gre po britanski poti. Pa naj imajo Nemci in Francozi svojo EU z “zaljubljencema” tipa Juncker – Plenković.

Piranski zaliv_meja_vir časopis Delo

Vsako pristajanje in prilagajanje slovenske politike, tako EU kot Hrvaški, ali sprejetja pogojev Nemčije, če bi ta želela vplivati na spremembe razsodbe je treba v Sloveniji šteti za narodno izdajo.

Ker, kot kaže Slovenija žal nima dovolj podpore, da bi zaustavila “zaljubljenca” Juncker in Plenković ter vse bolj neenotno evropsko politiko./pripravi: Janez Temlin

Schengen-zemljevid
Meja Schengenskega prostora

Oddajte komentar

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Komentirate prijavljeni s svojim WordPress.com računom. Odjava /  Spremeni )

Google photo

Komentirate prijavljeni s svojim Google računom. Odjava /  Spremeni )

Twitter picture

Komentirate prijavljeni s svojim Twitter računom. Odjava /  Spremeni )

Facebook photo

Komentirate prijavljeni s svojim Facebook računom. Odjava /  Spremeni )

Connecting to %s