Še ena od hrvaške medijske neolikanosti…

Dr. Miro Cerar, predsednik slovenske vlade

Hrvaški mediji so dokaz majhnosti in pokvarjenosti. Rekli boste obrazložite to žaljivo trditev. No, prav! Na nacionalni hrvaški televiziji, ki je znana po svoji uredniški »odvisnosti« od aktualne vlade svoji javnosti sporočajo, da Cerar pripravlja tožbo proti njim. No, pri HRT mislijo na predsednika slovenske vlade Dr. Mira Cerarja, ki ga žaljivo imenujejo Cerar ob tem pa “tega” Cerarja obtožijo, da jih bo tožil.

Gre pa zato, da je slovenska vlada danes najavila, da bo najprej s posebnim pismom opozorila Evropsko komisijo, da Hrvaška kot članica EU krši evropsko in mednarodno pravo, in sicer s kršitvijo neizpolnitve mednarodne razsodbe arbitražnega sodišča. Še več, da si s svojimi pristopi prisvaja nekaj, kar nikoli ni bo njeno. To je dejstvo z neštetimi dokazi.

Stavba Evropske komisije

No, pri tem velja, če se Evropska komisija, ki jo vodi predsednik z nejasnim stališčem, da ne govorimo o njegovem klovnovskem obnašanju (trditev pisca tega besedila) ne bo odzvala v času treh mesec bo slovenska vlada, in ne Cerar kot oseba, ampak kot predsednik slovenske vlade v soglasju s vsemi političnimi strankami, kot odborom za zunanjo politiko DZ in s sodelovanju s svojim pravnim zastopnik, da l vložiti kot država Slovenija tožbo pri sodišču EU.

Juncker Plenković

No, in ta slovenska vlada, a ne Cerar, tako menimo mi, bi morala hkrati poslati njihovo hrvaško policijo nazaj na njihove mejne prehode še pred začetkom turistične sezone. Namreč, kot je znano, je nesposobni Gregor Virant (takrat je bil ne prav sposoben notranji minister), zdaj le navadni državljan, v času Janševe vlade podpisal neki bedast dogovor, da so hrvaški policisti lahko na naših mejnih prehodih, in sicer za nepomembno nadomestilo, in da ti delujejo na meji, ki je Hrvati ne priznavajo.

mejna točka Sečovlje Slovenija

Še več! Takoj je potrebno zapreti kontrolno mejno točko Sečovlje, saj je hraški objekt na še nedoločenem mejnem področju zgrajen na črno torej formalno pravno ne obstaja.

Upati je, da bo na to žaljivo komunikacijo, do našega predsednika vlade Dr. Mira Cerarja, preko svojih služb dal opozoriti predsednik hrvaške vlade Andrej Plenković milo rečeno balkansko nevzgojeno uredništvo HRT

pregledna karta meje med Slovenijo in Hrvaško po razsodbi arbiratražnega sodišča

Če bi mi zapisali samo Plenković bi lahko Hrvati pomisli, da tudi mi pišemo o človeku z istim priimkov, ki pa Zadru čisti ulice, kar je časno delo, le v imenu hrvaške vlade ne more odločati.

Na začetku omenjen pristop objave HRT pa je še en dokaz več kot žaljivega komunikacijskega pristopa hlapčevske hrvaške nacionalne televizije, ki je znana po svojih žaljivih objavah, ko omenja naše politike. Da niso idealni, je res, a je res tudi to, da so njihovi še za odtenek slabši, pa naši mediji njihovo primitivno retoriko do Slovenije zapišemo na bolj olikan način. Ne zaradi njih, ampak državljanov ene in druge države, ki jih večina s takšno komunikacijo nimajo nič. Vsaj večina od njih./JT

meja na morju med SLO in HR po arbitražni odločitvi

Leave a Reply