Vrhovni poveljnik o »svoji« ne prav izurjeni vojski

Borut Pahor

Ljubljana, 7. 3. 2018 – Vrhovni poveljnik slovenske vojske predsednik države Borut Pahor je danes spregovoril o poslancem Državnega zbora. Med drugim je poudaril! “Moramo sprejeti nauk, da vojsko potrebujemo in da je življenjskega pomena za obrambo in varnost naše neodvisnosti,” je poslance opomnil predsednik republike in vrhovni poveljnik slovenskih obrambnih sil Borut Pahor.

Ob tem pa je vrhovni poveljnik poslancem predlagal, da bi prvič po osamosvojitvi ocenili, koliko in kdo ogroža Slovenijo. Po njegovem mnenju (upamo, da po verodostojnih podatkih) »vojaško nismo ogroženi, vendar smo v tem hipu, glede na opremljenost in zaščito, zelo izpostavljeni hibridnemu tipu vojne in kibernetskemu napadu pravi predsednik države in doda, da smo pred tem malo zaščiteni,” je presodil vrhovni poveljnik.

Internet_telefon_TV

Čudno, če pa se poslanci praviloma, ko gre za vojsko, pogovarjajo o njihovi obutvi, plači in slabi izurjenosti. V primeru, da je to osnova kar pravi predsednik države nam taka vojska težko pomaga, če smo (smo!)izpostavljeni hibridnemu tipu vojne in morebitnemu kibernetskemu napadu.

slovenski vojaki

Prava obutev žal v tem primeru ni prava zaščita in ne rešitev. Za to Izpostavljenost so plača res pomembne, a je treba ob tem biti tudi ustrezno izurjen in izobražen. Zato naša trenutno slabo izobražena vojska, vsaj tako trdijo, da je tako pristojni in poznavalci, ni pravi odgovor za njen vzpon med konkurenčne vojske./Jt/LN

Leave a Reply