Ali slovensko zdravstvo postaja recepcija Žal?

operacijska soba

Stanje v slovenskem zdravstvu postaja iz leta v leto vse bolj kritično. Ob vseh vlaganjih vanj se stanje ne izboljšuje, ravno nasprotno, vse bolj razpada.
Ob tem stanju zdravstvene ustanove jadikujejo, da jim primanjkuje sredstev za ureditev stanja, državne institucije pa trdijo, da je naše zdravstvo potratno, neorganizirano in močno skuropirano.

davcno-potrjeni-racuni
Zanimivo je, da imajo prav tako prvi kot drugi.
A to razpadajočege stanje našega zdravstvenega sistema, tako na prve, kot druge nesposobneže, nima posebnega vpliva na bolnike, ki čakajoč stojično prenašajo njihovo igro. Logično, če zboliš postaneš ponižen prilagodljiv čakajoč na odrešitev.
Tisti, ki storitev bogov v belem še ne potrebujejo se z razpadajočim slovenskim zdravstvom še ne obremenjujejo, pa tudi v fokusu njihovega zanimanja niso nesposobni državni birokrati, ki jih leta in leta plačujemo zato, da bi se stvari lotili na ustrezen način, a se nič ne premakne. Ravno nasprotno, stanje v našem zdravstvu se poslabšuje.

Milojka Kolar Celarc
Tisti, ki pa so odvisni od bogov v belem pa so hlačevsko ponižni in se prilagajo njihovim samopašnim pristopom ter zahtevam (predvsem po višjih plačah). Do držanih birokratov so morda nekoliko bolj napadalni, a le v zaprtih krogih.

ultrazvok
Ko nekoliko bolj izobražen državljan to stanje začne neobemenjeno proučevati pride do zaključka, da naš zdravstveni sistem dobesedno razpada.
Sodeč po tem kakšno je stanje v našem zdravstvu bi si upali zapisati, da to postaja, glede na svojo (ne)učinkovitost recepcija Žal, no da smo bolj natačni “komerciala” pogrebnih zavodov.
Da, takšno je stanje v našem zdravstvu!
In kaj storoti? Nič! Prepustiti se velja naravi….Kaj to natačno pomeni pa ni etično javno zapisati./Janez Temlin/

19FB61A4-904E-434C-AA82-16CED492945F

Oddajte komentar

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Komentirate prijavljeni s svojim WordPress.com računom. Odjava /  Spremeni )

Google photo

Komentirate prijavljeni s svojim Google računom. Odjava /  Spremeni )

Twitter picture

Komentirate prijavljeni s svojim Twitter računom. Odjava /  Spremeni )

Facebook photo

Komentirate prijavljeni s svojim Facebook računom. Odjava /  Spremeni )

Connecting to %s