Branimir bi molzel “državno kravo” do onemoglosti…

Molzenje krave

Za uvod velja zapisati, da je Slovenija kot molzna kava. Molzna »državna krava«, ki bi jo vsi molzli, nikogar pa ne zanima, da je treba kravo, ki jo molze vsak, ki ima pet minut časa prej dobro napitati, če želimo, da bi imela čim več mleka. To posebej velja tudi za javni sektor z genialnim sindikalistom Branimirjem Štrukljem na čelu, ki piše vladi svoje zahteve, koliko sto milijonov evrov mora primakniti za njegove “lačne” učitelje.

Lilijana Kozlovič

Kaže pa, da se je tokrat glavna vladna pogajalka mag. Lilijana Kozlovič, generalna sekretarka vlade, odločila in pohlepnemu Branimirju Štruklju (že ves čas ga javno pozivom, da obelodani svoje prihodke, za leti 2016 in 2017) rekla ob res pozitivni ponudbi, kar mu še ni bilo dovolj, ne! In to je rekla ne gleda na to, čeprav so cagavi Cerar, kot predsednik vlade, in njegova trenutna pohlepna partnerja Erjavec in Židan, ki se že prilizujeta samopašnemu Štruklju za glasove njegovih šolnikov, rekli, DA.

Židan_cera_Erjavec_vldana koalicijska trojka

Res vsa pohvala mag. Lilijani Kozlovič, ki je hitro dojela, da je Branimir Štrukelj izsiljevalec, ki ga zanima le, da bi ga šolniki malikovali, čeprav dobro ve, ko kravo izmolzeš, od nje ni mogoče pričakovati, da bo ta do onemoglosti dajala mleko.

transparent shod na Gregorčičevi

No, in zdaj bo gospod Štrukelj moral organizirati stavko (to bo naredil to sredo 14. marca), s katero grozi ves čas. Kot poročajo nekateri mediji, naj bi “najsposobnejši« sindikalist v državi trdil, da bo jutri na ulice po vsej Sloveniji prignal več kot 40 tisoč svojih članov. Da jih bo veliko, je res! A na to številko lahko mirno pozabi, saj je tudi med učitelji dovolj razsodnosti, koliko časa je vredno kravo molsti, da ne “presuši”. Res je, kar vemo že danes, da bo kar veliko učiteljev jutri cagavo Cerarjevo vlado, prestrašila s t. i. stavko učiteljev po vsej državi.

A, kot kaže, naša izposojena satirična fotografija, pa bi le veljalo enkrat preveriti, kaj učitelji res tako obvladajo, da se, ne da nekoliko počakati s prilagoditvijo plač in tako urediti morebiti neurejena plačna razmerja.

Da naši učitelji znajo molsti kravo, jim ni oporekati! Namreč večina jih je veščih tega dejanja, in sicer iz časov, ko so še živeli na kmetijah iz katerih jih kar nekaj izhaja. Zdaj, ko so izšolani ljudje pa hitro pozabljajo na zmožnosti naše »državne krave«.

Branimir Štrukelj

Je pa res, da jih je veliko takšnih, ki niso privrženi samopašnemu Branimirju Štruklju, ki bi zato, da bi ga samo hvalili in bi on ostal večni sindikalist izmolzel »državno kravo« do onemoglosti.

Molža krave in računalnik

Ti učitelji namreč vedo, da velja včasih nekoliko popusti, če ne bo »državna krava”, kot pravijo kmetje »presušila«. Takrat pa ne bo Branimirja, ki bi »državno kravo« spet spravil k sebi, da bi ta dala vsaj toliko mleka, da bi si zagotovili vsaj normalno preživetje z »njenim« mlekom./J.T/

 

Oddajte komentar

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Komentirate prijavljeni s svojim WordPress.com računom. Odjava /  Spremeni )

Google photo

Komentirate prijavljeni s svojim Google računom. Odjava /  Spremeni )

Twitter picture

Komentirate prijavljeni s svojim Twitter računom. Odjava /  Spremeni )

Facebook photo

Komentirate prijavljeni s svojim Facebook računom. Odjava /  Spremeni )

Connecting to %s