Cerar odstopil….

Dr. Miro Cerar, predsednik slovenske vlade

Premier Miro Cerar je sinoči po izdredni seji vlade sporočil, da se odločil podati nepreklicno odstopno izjavo državnemu zboru.

Državni zbor
Zanimivo, da je to storil tik pred iztekom mandata. Razlog, ki je vplivala na takšno njegovo odločitev, pa naj bi bila odločitev vrhovnega sodišča, ki je razveljavilo referendum o drugem tiru in ga bo treba ponoviti.
Danes bo Cerar s svojim odstopom seznanil tudi predsednika države Boruta Pahorja.

DSC_0436
Seveda so se na njegov odstop že odzvali njegovi partnerji, ki so “mlačno” presenečeni. Bolj napadalni so v opozicijskih strankah, ki se po izjavah sodeč veselijo te Cerarjeve odločitve, saj jim je že zadišala državna blagajna.
Ali bodo volitve redne ali izredne je v neki domeni predsednika republike, bo pa Cerar do te odločitve in imenovanje nove vlade izvajal le za tekoče posle.

Slovesnski politiki
Praviloma drugače komentiramo Cerarjeve odločitve, a tokrat je njegovo ravnanje moško. Da ne bo užaljenosti, pri nežnejšem spolu – pokončno.
No, pa se bo spet začela boj za plen, ki je tokrat bolj izdaten, kot takrat, ko je vlado vodila “slovenska trojka” z Alenko Bratušek na čelu. Velja spomniti, da je to sestavljala takratna premierka Alenka Bratušek, finančni minister Uroš Čufer in takrat novi guverner Banke Slovenije Boštjan Jazbec, ki prav pred nekaj dni nazaj pobegnil na “evropsko” birokratsko barko.
Tako je pač v Sloveniji, ki ji vsi vladajo, le državljani ne. Je pa res, da državljani plačujejo vse neumnosti dosedanjih vlada, pa tudi Cerarjevo.
Momogrede, redne volitve naj bi bile po dosedanjih načrtih 10. junija./J.T.

Volilni skrinji

Oddajte komentar

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Komentirate prijavljeni s svojim WordPress.com računom. Odjava /  Spremeni )

Google photo

Komentirate prijavljeni s svojim Google računom. Odjava /  Spremeni )

Twitter picture

Komentirate prijavljeni s svojim Twitter računom. Odjava /  Spremeni )

Facebook photo

Komentirate prijavljeni s svojim Facebook računom. Odjava /  Spremeni )

Connecting to %s