Uspešno zaključena prometna vzgojna akcija za najmlajše – »Varni in zadovoljni«

Otroško likovno delo

V  Ljubljani so pred dnevi pripravili zaključni dogodek v podporo prometno vzgojni akciji, ki so jo poimenovali »Varni in zadovoljni« v kateri so s svojimi likovnimi deli sodelovali najmlajši iz vrtcev po Sloveniji.

S podporo Zavarovalnice Generali, ki je podprla izvedbo te pomembne vzgojne akcije, so organizatorji želeli na tvoren in odgovoren način vplivati na najmlajše ter jih že v tej fazi opozoriti o posledicah prometnih nesreč. Predvsem pa so jih želeli spodbuditi njihovo razmišljanje in zavedanje o različnih ravneh varnosti, ki jih čakajo v prometu v prihodnosti.

Andrej Pegan

Kot dokaz odmevnosti velja omeniti podatek, da se je v akcijo vključilo 100 otroških vrtcev iz vse Slovenije. Vsi sodelujoči vrtci pa so v zahvalo prejeli tudi unikatno ptičjo hišico, ki jo je izdelal gospod Andrej Pegan, ki je pred leti doživel in preživel hudo prometno nesrečo.

Vsa likovna dela na temo prometne varnosti slovenskih malčkov, ki so bila res izvirna in posebna, pa bodo krasila prostore glavnega podpornika akcije Zavarovalnice Generali.

predsednica uprave zavarovalnice Generali Vanja Horvat

Ob zaključku te res uspešne in vzgojno pomembne akcije je Zavarovalnica Generali, za otroke, ki so prispevali svoja likovna dela, pripravila tudi zaključni dogodek, na katerem je predsednica uprave zavarovalnice Generali Vanja Horvat v zahvali med drugim poudarila: »Prav vesela sem, da ste pokazali interes in da že tako zgodaj razmišljate in se zavedate pomena varnosti v prometu. Izjemno pohvalo si za uspešno izvedeno akcijo »Varni in zadovoljni« zaslužijo tudi vaši starši in vzgojitelji.«

Velja dodati še to, da so otroci z zanimanjem prisluhnili gospodu Andreju Peganu, ki je, kot že omenjeno pred leti doživel hudo prometno nesrečo. Ta jim je predstavil svojo tragično zgodbo ter jih opozoril, da velja biti previden, ko sodeluješ ali si udeleženec v prometu.

Otroci na prireditvi prometno vzgojne akcija za najmlajše_Foto_Janez Platiše

Otrokom, ki so mu pozorno prisluhnili, je položil na srce, naj pazijo, kako prečkajo cesto in naj bodo v avtomobilu vedno pripeti z varnostnim pasom, kajti ta varuje njihova življenja in preprečuje človeške tragedije.

čarodej Jole Cole

Ob uspešno zaključeni prometno vzgojni akciji »Varni in zadovoljni« pa so bili otroci, deležni tudi posebnega razvedrila, ki jim ga je pripravil čarodej Jole Cole, s katerim so otroci na hudomušen način ponovili, kako se je treba pravilno in varno obnašati v prometu.

Na naše vprašanje, kakšne barve oblačil naj nosijo ob mraku in meglenih dnevih, če so na cesti, so se z vseh strani slišali vzkliki: »Svetla, da se nas vidi.«

Res je! In ker je tako je zavarovalnica Generali vsem otrokom podarila varnostne odsevnike in še nekaj drugih daril, pa še manjše pogostitve so bili deležni.

Ni kaj! Zanimiva in pohvale vredna akcija. Zanjo pa so zaslužni, Zavarovalnica Generali in seveda vzgojiteljice in vzgojitelji ter vodstva vrtcev, ki so se v akcijo vključili malčke v svojih vrtcih./Besedilo in fotografije pripravil: Janez Platiše

Na prireditvi prometno vzgojne akcija za najmlajše

 

 

 

Oddajte komentar

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Komentirate prijavljeni s svojim WordPress.com računom. Odjava /  Spremeni )

Google photo

Komentirate prijavljeni s svojim Google računom. Odjava /  Spremeni )

Twitter picture

Komentirate prijavljeni s svojim Twitter računom. Odjava /  Spremeni )

Facebook photo

Komentirate prijavljeni s svojim Facebook računom. Odjava /  Spremeni )

Connecting to %s