ŠTEVILKE DOBROTE, KI VZBUJAJO PONOS

Krkin teden humanosti

To, kar delajo v novomeški farmacevtski družbi Krki, bi v večini slovenskih delovnih organizacij, ki niso v državni lasti, imeli za skoraj nemogoče. Za 7. Krkin teden humanosti in prostovoljstva, ki bo letos med 9. in 14.aprilom lahko rečemo, da je to teden, ki ne prinese daril, lepe besede, toplega stiska rok, in še kaj samo tistim, ki so dobrot in lepe besede potrebni, ampak je to tudi teden, ki vrne zaupanje v soljudi, saj se število prostovoljcev meri v tisočih.

Dejstvo je, da novomeška Krka kar tri odstotke svojega prihodka nameni za sponzoriranje, večino tega seveda v okolje, kjer dela. Kar 18 klubov, od športnih do drugih, v njih je večina otrok v Krki zaposlenih, nosi ime Krka. Pomaga gledališču Anton Podbevšek teater, plačuje dve likovni galeriji, Trim klub Krka ima kar 2000 članov.

Pa se vrnimo k dobroti. Lani so v tem tednu zbrali 700 litrov krvi, pa 19.2 toni raznih potrebščin, ki so jih dali Rdečemu križu in Karitasu. Napolnili so 10.800 živilskih paketov, zbrali 3 tone hrane za živali in obiskali starostnike v kar 38 domovih za starejše.

Elvira Medved vodja tedna humanosti in dobrovoljstva

Ob tem je vodja tedna humanosti in dobrovoljstva Elvira Medved dejala, da veliko in preveč starostnikov muči osamelost. »Letos bomo še posebno pozornost namenili Dnevu zemlje”, je dejala Medvedova in dodala da” bodo v tem tednu sodelovali prostovoljci iz 17 držav, letos se jim bodo pridružili še prostovoljci iz Finske in Kosova. In kar jo še posebej veseli.” Za obisk naše največje tovarne zdravil Krka se je za dan odprtih vrat prijavilo kar 2000 “radovednežev” iz vse Slovenije.

Da, in zato si Krkini dobrovoljci zaslužijo javni poklon, saj so vzor vsem. Čeprav tega ne delajo zato, da naj to zapisali o njih. Dejstvo pa je, da njihove številke dobrote vzbujajo ponos in razmislek vsem nam./pripravi: Jože Jerman

Oddajte komentar

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Komentirate prijavljeni s svojim WordPress.com računom. Odjava /  Spremeni )

Google photo

Komentirate prijavljeni s svojim Google računom. Odjava /  Spremeni )

Twitter picture

Komentirate prijavljeni s svojim Twitter računom. Odjava /  Spremeni )

Facebook photo

Komentirate prijavljeni s svojim Facebook računom. Odjava /  Spremeni )

Connecting to %s