Furs bo danes poslal prvi paket informativnih izračunov dohodnine za leto 2017

pisanje na računalnik

Finančna uprava Republike Slovenije (Furs) bo danes, 30. marca, zavezancem po pošti na dom poslala prvi paket informativnih izračunov dohodnine za leto 2017. Takoj po velikonočnih praznikih pa jih lahko v svojih poštnih nabiralnikih pričakuje približno milijon zavezancev, izračuni za preostale bodo sledili čez dva meseca.
Informativne izračune že nekaj let pošiljajo z navadno pošto, za vročene pa veljajo 15. dan od datuma odpreme. Drugi paket izračunov za preostalega približno pol milijona zavezancev bodo predvidoma poslali na pošto 31. maja.
Za vse zavezance velja, da morajo ob prejemu informativnega izračuna preveriti pravilnost podatkov, in če se z izračunom strinjajo, v določenem času postane odločba. To pomeni, da bodo morali v ustreznem roku le še doplačati morebitno premalo plačano dohodnino oz. bodo preveč plačano dohodnino prejeli na svoje bančne račune.
Informativnega izračuna pa še vedno ne bodo prejeli zavezanci, za katere finančna uprava od izplačevalcev dohodkov ni prejela podatkov o odmeri dohodnine. Kot opozarjajo na Fursu tisti zavezanci, ki do 15. junija 2018 izračuna ne bodo prejeli, bodo morali napoved vložiti sami, in sicer najpozneje do konca julija teg leta, se razume.

Davčna uprava

Oddajte komentar

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Komentirate prijavljeni s svojim WordPress.com računom. Odjava /  Spremeni )

Google photo

Komentirate prijavljeni s svojim Google računom. Odjava /  Spremeni )

Twitter picture

Komentirate prijavljeni s svojim Twitter računom. Odjava /  Spremeni )

Facebook photo

Komentirate prijavljeni s svojim Facebook računom. Odjava /  Spremeni )

Connecting to %s