Iz otroških src do zapuščenih živali

PASJE ZAVETISCE

” Zelo ponosna sem nanje, so srčni, dobrodelni in vem, da so tudi takšni njihovi starši, če ne bi bili, naše dobrodelne akcije ne bi bile tako uspešne” je dejala Damjana Korošec, ravnateljica Osnovne šole Nove Fužine, potem, ko je skupina otrok, ki jo je vodila Zarja Žorga, učenka 5a razreda, predala Zavetišču za zapuščene živali pakete s hrano, igrače in še kup drugih stvari, ki jih v takem zavetišču vedno potrebujejo. In kar je še posebej zanimivo; pakete so včeraj popoldne, po pouki, same zavijale učenke 5. a razreda, danes pa sta jih na Gmajnico prepeljali Vesna in Lucija Žorga.
Sploh pa so učenci zbrali kar 50 kg živil in kup drugih živalskih dobrot.
Zamisel o akciji je dala Zarja Žorga, mimogrede, to je vnukinja nekdanjega košarkarskega reprezentanta Aljoše Žorga, ki ji gre v šoli “ful” dobro, najraje ima risanje in pisanje. Pobudo so v razredu takoj sprejeli, nakar je akcijo vzela v svoje roke učiteljica Zvonka Robič, ki na tej šoli skrbi za dobrodelne akcije.
Letno jih imajo kar šest. Pohvalijo se lahko z dobrodelnim koncertom, vstopnica je bila paket živil, ki je imel veljavni rok uporabe. Zbrano so potem predali Zvezi prijateljev Ljubljana-Moste.
“Zarja ima srce za živali,”je ponosna nanjo mama Vesna.” Takoj poskrbi za zapuščene in bolne živali, že več smo jih odpeljali k veterinarju. In tudi zapuščene živali iz Gmajnice večkrat obišče. Iz tega zavetišča smo pred tremi leti vzeli našo mešanko med šarpejem in pitbulom Endži. V bloku je ne moremo imeti, zato pa jo hodi vsak dan pozdravit in carkljat k babici Luciji”.
Še to, neuradno smo izvedeli, da na Osnovni šoli Nove Fužine poteka še ena akcija: zbirajo denar za inkubator./Jože Jerman/

Leave a Reply