Država se veseli vašega denarja iz NLB

NLB_Nova ljubljanska banka

Kot sporočajo iz skupine NLB je ta lani ustvarila 225,1 milijona evrov dobička po davkih, kar je 105 odstotkov več kot predlani. Ob tem samohvalno dodajajo, da so tudi ostale strateške bančne članice skupine poslovale dobičkonosno in prispevale k najboljšemu rezultatu v zgodovini skupine NLB.

Država bi lahko letos kot 100-odstotna lastnica NLB za lansko poslovanje obetala rekordno visoke dividende – ki je lani za predlansko poslovanje znašala63,8 milijona evrov, predlani pa za leto prej pa 43,8 milijona evrov, torej skupaj 107,6 milijona evrov.

Lepo! A je ob tem treba vedeti, da smo davkoplačevalci od leta 2011 v NLB morali reševati z 2,2 milijarde evrov dokapitalizacij. Če upoštevamo še prenos slabih terjatev na DUTB v nominalni višini 710 milijonov, od česar je ocenjena državna pomoč 130 milijonov evrov, smo skupaj na skoraj treh milijardah evrov.

No, in? Skupina NLB bi morala tako kot letos poslovati 15 let, da bi davkoplačevalcem, ne državi, ki je iste pomolzla za prej omejene milijarde vrnila vložek v njeno nekonsistentno poslovanje. Pa še to! Zdaj država kot “lastnica” NLB trdi, da je ustvarjen dobiček njen.

davcno-potrjeni-racuni

A ta ista država ni od leta 2011 nič storila, da bi pozaprla velike lopove, ki so NLB “navrtali”. Seveda pa ob tem NLB meče na cesto ljudi, ki tej isti banki niso mogli zaradi izgube služb ali drugih težav vrniti nekaj nepomebnih dolgov.

Veselite se poslovenega dosežka banke, ki ste jo vi rešili, da ni crknila, zdaj pa si ustvarjeni dobiček lasti država.

Kot kaže imajo prav v Bruslju, da je NLB ”denarnico” sloveskih politikov in omreźij, ki so jo skoraj uničili medtem, ko so si polnili žepe in bančne račune, treba prodati.

Namreč, zdaj je čas zato, če je res tako uspešna. Ni hudič, da zanjo zdaj ne najdemo zaiteresiranega resnega kupca. O tega bi imela nekaj država, da ne govorimo o davkoplačevalcih, ki bi se s tem znebili “denarnice” omrežij in politike, ki jo zanje spet polnijo oni. Njihova pa je še vedno prazna./Janez Temlin

7727F086-6A24-422E-8148-DAC8F42AC696

Oddajte komentar

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Komentirate prijavljeni s svojim WordPress.com računom. Odjava /  Spremeni )

Google photo

Komentirate prijavljeni s svojim Google računom. Odjava /  Spremeni )

Twitter picture

Komentirate prijavljeni s svojim Twitter računom. Odjava /  Spremeni )

Facebook photo

Komentirate prijavljeni s svojim Facebook računom. Odjava /  Spremeni )

Connecting to %s