Na volitve gremo 3. junija

DSC_0436

Predsednik republike Borut Pahor je podpisal odlok o razpustitvi parlamenta in razpisu predčasnih parlamentarnih volitev. Predčasne parlamentarne volitve bodo 3. junija.

V petek so potekli vsi roki, v katerih bi lahko predsednik republike in nato še poslanci predlagali kandidata za novega mandatarja. Tej možnosti so se vsi odpovedali zaradi bližine rednih volitev in zaključka mandata aktualnega sklica DZ-ja. Tako so bili izpolnjeni vsi pogoji za razpustitev parlamenta in razpis predčasnih volitev.

V odloku je Pahor določil tudi dan razpisa volitev, ko začnejo teči roki za izvedbo volilnih opravil. Roki za volilna opravila začeli teči že v ponedeljek, 16. aprila, kar pomeni, da bo od tedaj že mogoče zbirati podpise podpore za kandidatne liste in vlagati kandidature.

Pahor je povedal, da je najprej razmišljal o 27. maju kot datumu volitev, vendar je ta datum po posvetovanju s pravnimi strokovnjaki opustil. Ob volitvah pred štirimi leti je bil namreč deležen očitkov, da kampanja poteka v času poletnih počitnic. Zato se je tokrat odločil, da je datum 3. junij primernejši, ker bi začetek predvolilne kampanje, če bi bile volitve 27. maja, potekal v času prvomajskih praznikov.

20171112_143322

Oddajte komentar

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Komentirate prijavljeni s svojim WordPress.com računom. Odjava /  Spremeni )

Google photo

Komentirate prijavljeni s svojim Google računom. Odjava /  Spremeni )

Twitter picture

Komentirate prijavljeni s svojim Twitter računom. Odjava /  Spremeni )

Facebook photo

Komentirate prijavljeni s svojim Facebook računom. Odjava /  Spremeni )

Connecting to %s