Policisti vas danes »pričakujejo« 617 lokacijah po vsej Slovenij

Logo sloveska policije

Danes bodo vozniki na 617 lokacijah po vsej Sloveniji med 6. in 18. uro deležni posebne kontrole hitrost voznikov.

Maraton nadzora hitrosti, ki pravijo pri policiji današnji kontroli prometa bo izvajalo 200 policistov, tak kompleksni nazor na tistimi, ki imajo »pretežko nogo« pa se po Sloveniji izvaja že četrto leto zapored.

slovenska policija

Takrat namreč po njihovih informacijah hitrost prekorači okoli 3,5 odstotka voznikov, medtem ko ob izvajanju rednih kontrol ugotavljajo okrog osem odstotkov prekoračitev. Osnovni namen nadzora tako ni usmerjen v kaznovanje voznikov, temveč v spreminjanje njihovih vozniških navad, pravijo v policiji. No, da ne bo pomote, to še ne pomeni, da z današnjim nadzorom policisti ne bodo »spraznili« prenekateri denarnico nevestnih, predvsem pa prehitrih voznikov.

Maraton nadzora hitrosti je sicer del nacionalne akcije Hitrost ubija – vozimo pametno, ki jo vodi in koordinira agencija za varnost prometa ter se je začela v ponedeljek. Lani je zaradi neprilagojene hitrosti na naših cestah umrlo 46 ljudi. Torej je to dokaz, da je akcija pomembna, ZELO POMEMBNA, in bi jo morda veljalo izvajati vsaj štirikrat na leto. Zdaj ne bi bilo smelo biti izgovora, da to ni mogoče, saj so v zadnjem obdobju policisti prejeli tako boljšo opremo in obnovljen vozni park./LN

radar-policija

Oddajte komentar

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Komentirate prijavljeni s svojim WordPress.com računom. Odjava /  Spremeni )

Google photo

Komentirate prijavljeni s svojim Google računom. Odjava /  Spremeni )

Twitter picture

Komentirate prijavljeni s svojim Twitter računom. Odjava /  Spremeni )

Facebook photo

Komentirate prijavljeni s svojim Facebook računom. Odjava /  Spremeni )

Connecting to %s