V oddaji Tarča soočenje “prvorazrednikov” in “drugorazrednikov”

Državni zbor

Sinoči so na nacionalni televiziji, ki jo ne plačujemo različno, ampak po sili zakona, vsi državljani enako, pripravili soočenje dveh skupin politikov, ki hočejo glasove volivcev za vstop v DZ na volitvah, ki bodo 3. junija.

15A8E9D5-C36A-474E-8A4C-A84ADE496C66
V prvem delu je prišla do besede “elita”, in sicer: Dejan Židan, Marjan Šarec, Miro Cerar, Janez Janša, Karl Erjavec, Matej Tonin in Luka Mesec.

52BD6A87-E2FB-41EB-BC18-95491EA82D0E
V drugi skupini je uredništvo RTV dalo možnost – besedo tudi “drugorazrednikom”, in sicer: Janku Vebru, Bojanu Požarju, Alenki Bratušek, Bojanu Dobovšku, Zmagu Jelinčiču, Francu Kanglerju in Marku Zidanšku.
Zanimivo je, da je kamniški župan Šarec dobil prostor med “elito”, čeprav izpolnjuje le enake pogoje, kot politiki, ki so doslej videli od znotraj DZ le kot obiskovalci.
Še več, Šarcu je voditeljica dovoljevala, da je predstavil kar še ni naredil, medtem ko so morali “stari” politiki, ki so nam vladali, da Bog pomagaj,  večino časa nameniti izgovorom zakaj niso naredili tega, kar tako in tako ne znajo.
Če povzamemo! Sinočnje soočenje “prvorazrednikov” in “drugorazrednikov” je to pokazalo, da se nam ne piše dobro.

Volilni skrinji
Če k temu dodamo, da hočejo na volitve s svojo stranko tudi v Sloveniji živeči Srbi, ki so k nam prišli, kot delavski migraniti (trdijo, da jih 200 tisoč) ter ljubljaski župan Zoran Janković s svojim mecenom in podpornikom Jožetom Mermalom, bo morala RTV Slovenija odpreti še nekaj kanalov, da obveznim plačancem njihovih programov  predstavi  poglede in obljube strank in “strančic”, ki se potegujejo za odstotek glasov volivcev,  da se bodo lahko nato naslednja štiri leta “krmile” iz državnega proračuna za svoje nedorečene nebuloze.
No, če se ob zaključku vrnemo k včerajšnji Tarči. To, kar smo slišali je vredno, da si večina nastopajočih zasluži, da jih ponovno postavimo  kamor sodijo – pred “tarčo”./pripravi:Janez Temlin

img_1268

Oddajte komentar

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Komentirate prijavljeni s svojim WordPress.com računom. Odjava /  Spremeni )

Google photo

Komentirate prijavljeni s svojim Google računom. Odjava /  Spremeni )

Twitter picture

Komentirate prijavljeni s svojim Twitter računom. Odjava /  Spremeni )

Facebook photo

Komentirate prijavljeni s svojim Facebook računom. Odjava /  Spremeni )

Connecting to %s