Na območju dunajskega Pratersterna nič več pijančevanja in prosjačenja na javnem mestu

Železniška posta na Dunaju – Praterstern
Na območju dunajskega Pratersterna nič več pijančevanja in prosjačenja na javnem mestu
Del Dunaja imenovan Praterstern, ki se nahaja 5 min vožnje s podzemno železnico od katedrale sv. Štefana, bo po odloku krajevnih oblasti od 27. aprila prepovedano pitje in vznemirjanje mimoidočih s prosjačenjem.
No, ker se je med tamkajšnjo železniško postajo, kje je tudi znameniti zabaviščni park Prater, nabralo veliko brezdelnežev in klošarjev in tudi prišlekov brez domovanja, ki so veliko časa tudi namenjali “gledanju” v kozarce z alkoholno vsebino, bo tega od tega petka konec.
Čas popivanja na javnem mesti v dunajskem Pratersternu se izteče 27. 4. 2018
Mestni veljaki so namreč odločili, da temu naredijo konec, in to zelo odločno. Pripravili so namreč odlok, s katerim se bodo kaznovali tam “ležeče in sedeče” pivci in to, kar s kaznijo 700 evrov. Velja vedeti, če vas dobijo, da se boste tudi vi pridružili »prijateljem« popivanja in razgrajanja ter vznemirjanja mimoidočih, kaj vas čaka v avstrijski prestolnici na označenem območju.
Območje prepovedi javnega pitja imenovan Praterstern
Tako je pač v mestu, kjer nočejo, da klošarji vladajo nekemu okrožju. In kdo jih odstranjuje? Seveda tisti, ki jih država plačuje zato – policija.
Do kršiteljev ne bo milosti – avstrijski policisti že vedo, kako se je treba stvari lotiti
Upati je, da se bo enakega prijema lotila mesto, ki je uvrščeno na 75. mesto po merilih prijaznosti do svojih prebivalcev in obiskovalcev. (No, Dunaj, kot se ve zaseda 1. mesto na tej lestvici), in sicer s “prebivalci”, ki bivajo v svojih dnevnih “bivališčih” na ljubljanskem Prešernovem trgu.
Čas popivanja na javnem mesti v dunajskem Pratersternu se izteče 27. 4. 2018
Tako pa je le po nekaj dneh na Dunaju v Pratersternu pred pripravo “ukinitve” (prepovedi) pitja in razgrajanja brezdelnežev in zbiranje klošarjev na tem področju.
Red mora biti! No, le tega nam ni uspelo izvedeti, kako bodo dunajske mestne oblasti od “javnih” prebivalcev, ki pregloboko pogledajo v svoje steklenice izterjale kazen v višini dvomesečne slovenske socialne pomoči, kolikor ta znaša./pripravil: Janez Temlin

Oddajte komentar

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Komentirate prijavljeni s svojim WordPress.com računom. Odjava /  Spremeni )

Google photo

Komentirate prijavljeni s svojim Google računom. Odjava /  Spremeni )

Twitter picture

Komentirate prijavljeni s svojim Twitter računom. Odjava /  Spremeni )

Facebook photo

Komentirate prijavljeni s svojim Facebook računom. Odjava /  Spremeni )

Connecting to %s