Čas je za nadaljevanko o Butalcih…

volitve - volilni skrinji
Pred slovenskimi parlamentarnimi volitvami,ki bodo na sporedu 3. junija, se je razvnel boj strank in posameznikov kdo od njih bo s svojim pristopom prepričal čim večji del volilnega telesa, da nameni svoj glas levici ali desnici. A če bi ti “genialni” politični analitiki nekoliko bolje obvladali matematiko in se dali ob tem še nekoliko podučiti o statistki, bi brez težav odgovarjali na vprašanja novinarjev, ki od njih pričakujejo odgovor, kdo bo zmagovalec letošnjih predčasnih volitev.
In ta bo? Nihče! Dejstvo je, da pravega zmagovalca tudi tokrat ne bo. Namreč, slovensko volilno telo je razdeljeno na približno enaki polovici. Torej, glede na analizo vseh dosedanjih volitev, ne levica, kot ne desnica nimata dovolj glasov, da bi stanje v državi, ki ji po inerciji dobro kaže, po politični plati pa je čisto razsulo, lahko urejala po svoji nameri. Saj bi zapisali po programih, a ga žal nobena stranka nima, to kar pod tem imenom javnosti prodajajo tako levi, kot desni, pa je spisek brez strateških vrednosti.
Zoran Janković, ljubljanski župan
No in zdaj, ko približno vemo, kaj nam stranke ponujajo, pridejo do izraza osebne ropotulje, ki mislijo, da so oni tisti, da lahko oni vplivajo na volilno telo. Tako ljubljanski župan Zoran Janković, katerega stranka je bila na minulih volitvah do tal dotolčena, javno “odloča” in “naroča” volivcem, da ga morajo ubogati in ne smejo voliti Janšo, rekoč, da dokler bo v politiki desnica, ta sme zmagati, kaj šele Janez Janša.
Janez Janša, prvak SDS
Na drugi strani prvak SDS Janez Janša s svojimi banalnimi tviti grozi, pisari neumnosti in si nabira še več nasprotnikov, kot jih je imel doslej.
Ob tem nepomembnem boju, slej kot prej crknjenih petelinih, Židan in Erjavec čakata na svojo priložnost, da bi spet »prisedla« v vladne vrste, rekoč samo, da sva zraven.
Karel Erjavec in Dejan Židan
Tako ne razmišlja Cerar, ki je opravil izobraževanje v političnem vrtcu, a zdaj, ko mora pokazati, kaj se je naučil so ga začeli zapuščati prijateljčki iz vrtca in iskati “osnovne” šole v kateri nočejo imeti nič več z igro, ki so jo igrali z njim. Namreč ta je pokazal in dokazal, da pač njegova igra v političnem vrtcu ni bila dovolj inovativna. Pri izboru političnih osnovnih šol pa se zavedajo, da morajo tam tudi prvošolčki nekaj vedeti, in se ne samo igrati vladanja, kot je to bilo v Cerarjevem vrtcu.
Dr. Miro Cerar
Da, tu so še oni čisto rdeči, ki mislijo, da se da vse postoriti samo z levo roko in rdečo zvezdo. In tu so tudi tisti, ki se zaklinjajo na Boga in pravičnost, ko pa jih vprašaš ali bodo res delovali po desetih božjih zapovedih, se potuhnejo, ker pač vedo, da bo potrebno zapovedi le večkrat pregrešiti, kar pa je seveda po njihovih osnovnih pravilih greh.
Marijan Šarec
Velja omeniti še lokalnega pretendenta za vladanje državi po kriterijih ankete N700, a je pri tem škoda izgubljati čas, ker se ve, da pogled na Kamniške Alpe ni dovolj, da bi človek lahko videl celo Slovenijo. Je pa res, tudi če je ne uspeš videti to ni nič hudega, saj je v Sloveniji vsaka občina država in vsako mesto in vas mini kraljevina, kot ona iz Cankarjeve Betajnove.
In, kaj zdaj? Nič! Počakati velja do 3. junija, da spet dobimo mešanico posameznikov, ki ne vedo, kaj je prava politika in kako se vodi država, bolje rečeno kako se z njo sploh upravlja.
Je pa res, da tudi potrebnega znanja nimajo, ker so izbrani po strankarskem kriteriju. Namreč, ubogati morajo svoje politične vodje brez besede, če želijo imeti pravo številko na volilnem lističu. No in tu je še neuko ljudstvo, ki poravna vse neumnosti, ki jih bodo naredili ti neuki in nesposobni na novo izvoljeni politiki, ko se bodo učili vladanja na njihov račun.
No, bistvo pa je, da bomo spet imeli vlado, ki bo v rit lezla onim tam v Bruslju, ob tem pa bo dovolila, da nas bo južna soseda Hrvaška nategovala kot žvečilno gumo – proizvod Žita, ki je mimogrede po neumnosti politike postala njihova last.
Torej, kaj storiti? Nič! Poiskati bo treba pisca nadaljevanke o Butalcih.
Knjiga o Butalcih avtorja Frana Miličinskega
Če nam to ne uspe, pa bo treba počakati na izumrtje dinozavrov, saj bodo le tako na oblast prišli njihovi nasledniki, ki bodo morda bolj izobraženi in bolj prilagodljivi »naravnim« pogojem, kako se vlada in ne samo krade neuko ljudstvo./pripravil: Janez Temlin

Oddajte komentar

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Komentirate prijavljeni s svojim WordPress.com računom. Odjava /  Spremeni )

Google photo

Komentirate prijavljeni s svojim Google računom. Odjava /  Spremeni )

Twitter picture

Komentirate prijavljeni s svojim Twitter računom. Odjava /  Spremeni )

Facebook photo

Komentirate prijavljeni s svojim Facebook računom. Odjava /  Spremeni )

Connecting to %s