Javni poziv za odstranitev hrvaških zastav s slovenskih mejnih prehodov

Mejni prehod Obrežje _arhivska fotografija

Glede na to, da država Hrvaška, tako v nasprotju s slovenskim zakonom, kot svojim pravilnikom povezanim z njihovim Zakonom o nadzoru državne meje, krši oba navedena akta, posredujemo javni poziv vladi Republike Slovenije, predsedniku vlade v odstopu dr. Miru Cerarju, predsedniku države Republike Slovenije Borutu Pahorju, predsedniku Državnega zbora Republike Slovenije dr. Milanu Brglezu, ministrici za notranje zadeve Mag. Vesni Györkös Žnidar, ministru za zunanje zadeve Karlu Erjavcu ter vsem predsednikom strank, ki bodo kandidirale na volitvah, in sicer, da takoj zahtevajo odstranitev hrvaških zastav iz vseh “skupnih” slovenskih mejnih prehodov, kjer Republika Hrvaška protizakonito razobeša svojo zastavo na slovenskem ozemlju.

Zgoraj navedenim predlagamo, da jim strokovne službe prevedejo Pravilnik Republike Hrvaške – http://www.propisi.hr/print.php?id=3617 s katerim ta krši istega in tudi slovenski Zakon o varstvu javnega reda in miru (ZJRM-1) – https://www.uradni-list.si/glasilo-uradni-list-rs/vsebina/74232
Kršitev je podana s tem, da Republika Hrvaška ravna v nasprotju svojim pravilnikom s katerim določa pravila razobešanje svoje zastave na osnovi Zakona o nadzoru državne meje Hrvaške.
Iz navedenega sledi, da morajo pristojni predstavniki države Slovenije takoj zahtevati od Republike Hrvaške odstranitev hrvaških zastav, ki visijo na slovenskih mejnih prehodih.
Od strank, ki bodo sodelovale na volitvah pa pričakujemo, da se jasno opredelijo do tega poziva.
Ob tem velja dodati, da je dogovor o skupnem nadziranju meje med Slovenijo in Hrvaško iz leta 2014 zagotovo v nasprotju z navedenima aktoma obeh držav. Drugače rečeno, ker hrvaške zastave nezakonito visijo na slovenskih mejnih prehodih jih je potrebno po našem mnenju takoj odstraniti.
zastava Republike Hrvavaške
Skupno mejno kontrolo imata Slovenija in Hrvaška na 32 od 57 mejnih prehodov, kar je bilo uveljavljeno z vstopom Hrvaške v Evropsko unijo 1. julija 2013. To je bilo storjeno po “okriljem” (beri pod prisilo EU), in sicer pod vladavino Janeza Janše in Alenke Bratušek. Vse pa je izpeljal znameniti notranji minister dr. Gregor Virant./pripravil: J. Temlin

Oddajte komentar

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Komentirate prijavljeni s svojim WordPress.com računom. Odjava /  Spremeni )

Google photo

Komentirate prijavljeni s svojim Google računom. Odjava /  Spremeni )

Twitter picture

Komentirate prijavljeni s svojim Twitter računom. Odjava /  Spremeni )

Facebook photo

Komentirate prijavljeni s svojim Facebook računom. Odjava /  Spremeni )

Connecting to %s