Prepričevaje volivce o drugem tiri le še danes

železniški tiri in vlak/arhivska fotografija
Organizatorji referendumske kampanje pred ponovljenim glasovanjem o zakonu o drugem tiru imajo le še danes čas, da volivce prepričajo, zakaj bi morali zakon podpreti oz. ga zavrniti. Ob polnoči bo namreč nastopil volilni molk, ki bo trajal do zaprtja volišč v nedeljo.
Referendumska kampanja pred nedeljskim glasovanjem ima enako kot prva 32 organizatorjev. Podobno mirna je bila tudi njena vsebina, v okviru katere se je zvrstilo nekaj okroglih miz in drugih pogovorov, povezanih z drugim tirom. Bolje rečeno volivci so počasi izgubljeni med različnim nagovarjanji, a bodo izvedbo referenduma vseeno plačali, kot, da bi ga aktivno spremljali. To je pač demokracija, žal ni poceni, njeni učinki pa…?


No, pa se vrnimo k zakonu o drugem tiru. Na referendumu septembra, na katerem je, kot je znano bilo odločeno že septembra, a ga je vrhovno sodišče zaradi nedopustne vladne kampanje razveljavilo, ponavljamo, zato ker tako mora biti v pravi državi.
Referenduma se je lani, 24. septembra udeležilo 20,55 odstotka volilnih upravičencev, od teh jih je zakon podprlo 53,47 odstotka vseh, ki so veljavno glasovali. Proti jih je glasovalo 46,47 odstotka. Referendum tako ni uspel zaradi prenizke udeležbe in tudi zaradi rezultata samega.
železniški tiri

Kašen bo izid referenduma tokrat, bo znano v nedeljo, 13. maja, po preštetih glasovnicah, po zaprtju volišč, ki jih bodo odprli ob 7. uri in zaprli ob 19. uri./pripravil: Janez Temlin

Oddajte komentar

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Komentirate prijavljeni s svojim WordPress.com računom. Odjava /  Spremeni )

Google photo

Komentirate prijavljeni s svojim Google računom. Odjava /  Spremeni )

Twitter picture

Komentirate prijavljeni s svojim Twitter računom. Odjava /  Spremeni )

Facebook photo

Komentirate prijavljeni s svojim Facebook računom. Odjava /  Spremeni )

Connecting to %s