Zanimivosti iz mesta brez obiskovalcev

Kamnik: rojstna hiša generala Rudolfa Maistra

Danes, 15. maja, smo obiskali mesto Kamnik… https://sl.wikipedia.org/wiki/Kamnik in si ogledali stari del mestnega jedra, imenovanega Šutna. Ko smo se peljali tja, so pred nami vozili štirje turistični avtobusi iz Avstrije. Pa smo si rekli, kot kaže tudi Avstrijce zinima mesto s skoraj osemsto letno tradicijo. A se Avstrijci niso odločili za mesto, ki je to postalo davnega leta 1220, ampak so zavili v Arboretum. No, mi pa so ostali pri svoji odločitvi, da si ogledamo del mesta, ki je zagotovo zanimivo.
A, žal se po našem mnenju županstvo Kamnika ne more pohvaliti z obiskom svojega zanimivega mesta, vsaj dela, ki se imenuje Šutna, bolje rečeno mirno lahko zapišemo, da smo v tem delu mesta našteli skupaj le toliko obiskovalcev, kot premoreta obe roki prstov.

Zakaj ne vemo natančno, a zagotovo tudi zaradi stanja, ki ga kaže naš posnetek, ki ga je posnel kolega Edo Habe, sam pa sem dodal nekaj pohvalnih pa tudi nekaj manj prijaznih stavkov.

Marjan Šarec

Ob tem velja dodati, da to mesto že drugi mandat vodi mož, ki bo s svojo listo LMŠ poskušal doseči odmevni rezultat na prihodnjih parlamentarnih volitvah, ki bodo 3. junija.

Kamnik stari del mestnega jedra imenovan Šutna

Če bo njegov dosežek enak številu obiskovalcev Šutne, se nam v Sloveniji slabo piše, vsaj kar se turističnega obiska tiče./pripravila: Edo Habe in Janez Temlin

Oddajte komentar

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Komentirate prijavljeni s svojim WordPress.com računom. Odjava /  Spremeni )

Google photo

Komentirate prijavljeni s svojim Google računom. Odjava /  Spremeni )

Twitter picture

Komentirate prijavljeni s svojim Twitter računom. Odjava /  Spremeni )

Facebook photo

Komentirate prijavljeni s svojim Facebook računom. Odjava /  Spremeni )

Connecting to %s