Ali bo Planici četrtič uspelo?

tekači Planica 2018

Danes okoli 18. ure, bo predsednik Fisa Gian Franco Kasper javno sporočil odločitev, koga so delegati na 51. kongresu Mednarodne smučarske zveze (Fis) izbrali za organizatorje svetovnih prvenstev v štirih disciplinah. Za Slovenijo bo najbolj zanimivo, ali bo Planica gostila SP v nordijskem smučanju leta 2023.
Planiško kandidaturo je delegatom predstavil predsednik Smučarske zveze Slovenije Enzo Smrekar in ministrica za izobraževanje, znanost in šport Maja Makovec Brenčič. Sloveska ekipa, ki je v zadnjem letu vodila kandidaturo, je prepričana, da je pripravila vse potrebno za pozitiven rezultat, in meni, da se bo po tokratnem kongresu Fisa na minule kongrese v Južni Koreji, Španiji in Mehiki spominjala le še kot na nujne postanke do cilja. Planica je namreč doslej že trikrat neuspešno kandirala za to tekmovanje, in sicer za prvenstva leta 2017, 2019 in 2021.
Ob gostitelju nordijskega SP bodo delegati na kongresu v grškem letovišču Costa Navarrino odločali še o gostitelju SP v smučarskih poletih leta 2022 (Vikersund), SP v alpskem smučanju 2023 (Courchevel, Saalbach) ter SP v deskanju in smučanju prostega sloga 2023 (Bakuriani).
Planica_pogled na gledelce
Na kongresu bodo volili tudi člane predsedstva oziroma sveta Fisa, kjer se za nov mandat poteguje Janez Kocijančič, ki je član predsedstva Fisa že od leta 1981. Volitve bodo na sporedu v petek, 18. maja./LN

Oddajte komentar

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Komentirate prijavljeni s svojim WordPress.com računom. Odjava /  Spremeni )

Google photo

Komentirate prijavljeni s svojim Google računom. Odjava /  Spremeni )

Twitter picture

Komentirate prijavljeni s svojim Twitter računom. Odjava /  Spremeni )

Facebook photo

Komentirate prijavljeni s svojim Facebook računom. Odjava /  Spremeni )

Connecting to %s