V Luki Koper 12. leto prstaniški dan

Luka Koper, Slovenija
Luka Koper bo danes, 19. maja 2018, 12. leto zapored organizirala pristaniški dan, ko bo koprsko pristanišče odprlo carinski vhod za brezplačne vodene oglede. Obeta se vrsta spremljevalnih dogodkov, rdeča nit prireditve pa bodo ladje, saj letos obeležujejo 60 let od prihoda prve čezoceanske ladje Gorica v koprsko pristanišče.

Botra letošnjega pristaniškega dne bo tako hči kapetana Mladena Vlajkija, Vesna Vlajki, ki je leta 1958 kot štiriletna deklica spremljala očeta na ladji Gorica, ki se je prva privezala na novozgrajenem privezu v Kopru, so sporočili iz Luke Koper.

Brezplačni vodeni ogledi po pristanišču bodo mogoči z avtobusi, po morju z eno od turističnih ladij, z vlakcem, kolesom ali peš, možen bo tudi brezplačen ogled kontejnerskega terminala z izkrcanjem na terenu.

Dogodek bo na Ukmarjevem trgu spremljal program za otroke in odrasle. Predstavili se bodo Finančna uprava RS, policija, fakulteta za pomorstvo in uprava za pomorstvo, ki omogočila tudi ogled plovila za reševanje.
Luka Koper - razgovor

Na voljo bodo med drugim tudi pristaniški poligon, predstave uličnih umetnikov, fotografiranje in poslikava obraza, ponujali bodo prigrizke z žara in pivo slovenskih pivovarjev, mogoče bo donirati za projekt Botrstvo. Obiskovalci bodo lahko poslali tudi luško priložnostno razglednico.

Leave a Reply