Janković promotor DeSUS-a, a brez velikega učinka

Kandidaturo DeSUS-ovih poslancev v ljubljanskih volilnih enotah je prišel podpret tudi ljubljanski župan Zoran Janković, ki je z DeSUS-om podpisal sporazum o levem bloku in vanj pozval tudi druge stranke.

Medtem ko je predsednik DeSUS-a Karl Erjavec dejal, da bo DeSUS izboljšal izid iz leta 2014, ko je dosegel več kot 10-odstotno podporo, je ljubljanski župan Zoran Janković izrazil prepričanje, da se rezultati anket, ki kažejo veliko prednost SDS-a, na volitvah ne bodo uresničili, in upa na “pozitivno presenečenje”.

Janković tudi ne dvomi, da se bodo ob morebitni zmagi SDS-a res vsi držali zagotovil, da z njimi ne bodo šli v koalicijo. Kot je dejal, je prav temu namenjen sporazum z DeSUS-om. Dodal je, da prav ta sporazum pomeni tudi mobilizacijo volivcev levice, zato je znova pozval preostale stranke, naj se mu pridružijo. Na podoben način so se leta 2008 združili prvaki levosredinskih strank Borut Pahor, Gregor Golobič in Katarina Kresal, je spomnil.

Janković je komentiral tudi napovedi o morebitnih nemirih na današnjem koncertu pod geslom Nosil bom rdečo zvezdo. Dejal je, da je vnaprejšnje distanciranje SDS-a od morebitnih zapletov sprenevedanje. Obregnil se je tudi ob letošnje geslo predvolilne kampanje SDS-a, ki da so ga po njegovih besedah ukradli Ljubljani. “Ljubljana zate” je bilo namreč tudi sporočilo mesta kot zelene prestolnice Evrope.

Naj bo tako ali drugače Janković se doselj kot promotor DeSUS-a ni dokazal z velikim učinkom. Namreč njegovemu Karleku ankete pa tudi drugi odzivi ne kažejo najbolje. No, 3. junija bo bolj jasno kaj bosta uspela sčarati “levaka”.

Oddajte komentar

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Komentirate prijavljeni s svojim WordPress.com računom. Odjava /  Spremeni )

Google photo

Komentirate prijavljeni s svojim Google računom. Odjava /  Spremeni )

Twitter picture

Komentirate prijavljeni s svojim Twitter računom. Odjava /  Spremeni )

Facebook photo

Komentirate prijavljeni s svojim Facebook računom. Odjava /  Spremeni )

Connecting to %s